MTB

Ik heb de afgelopen weken veel gewandeld, behoorlijk wat gefietst (naar ’t station en terug) en een paar keer gejogd (afgelopen donderdag nog 4,2 km op iets minder dan een half uur in Lier).

Vandaag wou ik eens iets anders doen. Het was wel moeilijk kiezen : de koersfiets voor een tochtje langs de jaagpaden van de Nete, met de citybike naar Antwerpen of een toertochtje met de mountainbike ?

Aangezien het warmer en warmer werd koos ik voor de kortste optie : de mountainbike dus. Via Grobbendonk en Pulle ben ik naar Zoersel gereden. Een deel van mijn route heb ik vorige week al gewandeld. Ik wist dus dat het behoorlijk lastig ging zijn. Op sommige plekken moet het mulle Kempische zand wel 10 cm dik hebben gelegen en dat is behoorlijk lastig om door te rijden.

Uiteindelijk had ik 33 km op de teller staan en was ik 1u35 onderweg geweest. Ik schat dat ik daarbij zo’n 15 km “off road” ben geweest en de rest “on road”. Op die stukken stond dan wel vaak tegenwind. Bij thuiskomst zag ik trouwens heel mooi bruin. Helaas was al dat bruin verdwenen na een halfuurtje in bad. Een probleem waar ik vroeger als kind na een dag buitenspelen ook altijd last van had. Maar ja … beter bruin dat je er kan afwassen dan rood dat slecht is voor de gezondheid.

mtbsat.jpg