Dodelijke Gok

Rechercheur Ty Hauck plant een boottochtje met zijn dochter Jessie. Vóór ze vertrekken slaan ze nog wat voorraad in bij het lokale tankstation.

Plots stopt een auto bij het tankstation. De passagier haalt een vuurwapen boven en begint schijnbaar wild in het rond te schieten. De man die achter Jessie staat wordt dodelijk geraakt.

Uiteraard wordt Hauck op de zaak gezet. Aanvankelijk lijkt op een wraakactie van één van de vele jeugdbendes, een actie waarbij een jonge procureur een toevallig slachtoffer is. Naarmate het onderzoek vordert komen er meer en meer duistere praktijken van diverse machtige burgers van Greenwich aan het licht.

Om alles in de doofpot te houden deinzen die burgers er niet voor terug om zwaar geweld te gebruiken. Zelfs Haucks eigen familieleden zijn hun leven niet zeker …

DODELIJKE GOK is het tweede boek van schrijver Andrew Gross met Ty Hauck in de hoofdrol. Het eerste boek (Valse Lading) heb ik nog niet gelezen maar dat staat nu wel op mijn boekenlijstje om zo snel mogelijk aan te kopen. Ondertussen begin ik alvast in ROEKELOOS, het derde boek in die reeks.

 

gokgroot.JPG