Dodenlijst

Na een gruwelijke zaak zit Rechercheur Mike Mulcahy een jaar later eindelijk op zijn plek bij de politie van Dublin, afdeling International Liaison Unit.

Hij heeft het druk met de moord op een Ierse drugsbaron in Spanje en met de vondst van een heel grote partij cocaïne voor de kust van Ierland.

Dan vraagt journaliste Siobhan Fallon, slachtoffer van die gruwelijke zaak, hem om hulp bij het opsporen van een vermiste vrouw, vriendin van een rijke makelaar die net in het Engelse Bristol onder verdachte omstandigheden zelfmoord blijkt te hebben gepleegd.

Noch Mulcahy, noch Fallon kunnen maar enigszins vermoeden dat al die verschillende zaken niet alleen met elkaar te maken hebben maar ook met de komst van een beruchte huurmoordenaar uit Colombia. Dan vallen er nog doden. Samen raken ze verwikkeld in een bloedstollende jacht op een moordenaar die geen enkel middel schuwt om de enige die de waarheid kent voor altijd het zwijgen op te leggen.

Dit is de verhaallijn van DODENLIJST, het tweede boek van Gerard O’Donovan rond Inspecteur Mike Mulcahy. Het eerste boek, Kruisiging, heb ik niet gelezen maar dat komt wel op de lijst van boeken die ik nog moet kopen.

Waarmee ik maar wil aangeven dat ik genoten heb van Dodenlijst. Een vlotte thriller met enkele verrassende plotwendingen.

Volgend boek op de leeslijst is DODELIJKE GOK van Andrew Cross, weer één van die schrijvers die ik dankzij Het Boekenfestijn zal leren kennen.

 

dodenlijstgroot.JPG