(Geen) Blaren

Vorig jaar nam ik deel aan de eerste editie van de Nacht van de Maan, een 43 kilometer lange wandeling met vertrek en aankomst in Halle-Zoersel over landelijke wegen en paden in Oelegem, Massenhoven, Zandhoven, Pulle, Vorselaar, Zoersel, Oostmalle, Westmalle en Sint-Antonius-Zoersel.

Bij nader inzien was ik totaal onvoorbereid op die tocht. Neem daarbij nog foute kousen in slechtpassende schoenen en ik heb enkele weken daarna rondgelopen als een oude man.

Dit jaar was ik beter voorbereid. Meer dan 200 km getraind, waarvan ruim 50 in de heuvels van Jersey. Beter schoenen en reservekousen in de rugzak.

Met bijna 600 stonden we gisteren aan de start aan het kasteeltje in Halle-Zoersel. Net voor 22u vertrok een bende groene fluo-lichtjes opgewekt en vrolijk de nacht in. In tegenstelling tot vorig jaar tekende de volle maan wel present. We zagen ze voor het eerste als een grote rosse bol die tevoorschijn kwam achter de brug over het Albertkanaal in Viersel. Sommige moedigen namen daar een moondip in het kanaal maar daar deed ik uiteraard niet aan mee.

We zouden de maan nog vaker zien en ze straalde als nooit tevoren.

Het wandelen ging veel vlotter dan vorig jaar. Het wandeltempo lag steeds rond 11 minuten per kilometer oftewel 5,50 km per uur. Uiteraard gingen de kilometers met een controlepost iets trager.

Halfweg heb ik wel een iets langere pauze genomen (en de Garmin even gepauzeeerd) om te genieten van een warme kop soep met brood. Tegelijkertijd heb ik verse, droge, sokken aangedaan. Ik wilde een herhaling van vorig jaar (met gigantische blaren onder mijn voeten) immers voorkomen.

Uiteindelijk ben ik om 6u30 over de finish gelopen. Ruim een uur sneller dan vorig jaar (inclusief alle rustpauzes), heel moe maar vooral blaarvrij.

 

nacht van de maan.JPG