Noorderburen

Als je me vroeger zou gevraagd hebben naar mijn favoriete live-act dan had ik ongetwijfeld KISS geantwoord, van kortbij gevolgd door Bryan Adams. Sinds Robin Hood, Prince of Thieves en het daarbij horende Everything I Do zijn de concerten van de laatste echter niet meer zo goed. De concerten van KISS zijn nog wel altijd spectaculair maar toch staan ze niet meer op de eerste plaats.

Die eerste plaats is sinds enkele jaren ingenomen door 6 noorderburen en dan meer bepaald WITHIN TEMPTATION. Hun vijftienjarig jubileumconcert in het Antwerpse Sportpaleis staat al drie jaar genoteerd als beste concert ooit.

Zij waren ook de reden van mijn tweede bezoek aan Graspop dit weekend. Omdat ik ruim op tijd in Dessel was heb ik ook nog de concerten van Airbourne, Lamb of God en oude rotten Motörhead meegepikt. Bij oude rotten loop je altijd het risico dat hun stem niet meer is wat ze is geweest. Bij Lemmy heb je dat probleem niet, zijn stem is nooit echt helder geweestKnipogen.

Iets over negen was het dan de beurt aan Sharon, Ruud, Robert, Jeroen en Martijn. En wederom hebben ze me niet in de steek gelaten. Het moet nu de zesde keer geweest zijn dat ik ze heb gezien. Ik heb ze lang geleden in De Vooruit in Gent gezien, daarna nog in de Lotto Arena, het Sportpaleis, op Suikerrock en eerder dit jaar nog in het theater van Tilburg. Verschillende locaties, verschillende shows maar één ding hebben ze gemeen : een geweldige show.

Daarna heb ik nog een groot deel meegenomen van de show van die andere ouwe rotten, Scorpions. Nu gaat het weer een maand windstil zijn op concert- en festivalgebied. Begin Augustus volgt nog wel Suikerrock maar dan is het wachten tot eind september voor het concertnajaar.

 

DSCN1908.jpeg

DSCN1750.jpeg

DSCN1773.jpeg

DSCN1793.jpeg