Beroepsgeheim

Kyle Byrne is eigenlijk een beetje een loser. Ooit was hij een basketbal- en baseballbelofte maar nu hangt hij doelloos rond in de vele bars van Philadelphia. Geld heeft hij niet, ambities evenmin. Hij heeft ook een bizarre hobby. Hij bezoekt namelijk graag begrafenissen van advocaten. Het moeten wel advocaten zijn die mogelijk zijn vader hebben gekend.

Kyle is immers de onwettige zoon van Liam Byrne, een van Philadelphia’s meest prominente advocaten die twaalf jaar geleden overleed. Hoewel hij zijn vader nooit echt heeft gekend, mist hij hem wel.

Na al die jaren wordt Kyle ingehaald door het verleden. Het begint met de moord op Laszlo Toth, vroeger een compagnon van zijn vader. Zij blijken er behoorlijk duistere praktijken op na te hebben gehouden, praktijken waarvoor Kyle nu de rekening krijgt gepresenteerd, een rekening die hij niet kan betalen.

Hij wordt benaderd door ene O’Malley. Die is op zoek naar een oud dossier uit de archieven van zijn vader. Ook de Maffia blijkt interesse te hebben in dit dossier. Als dan plots zijn overleden vader opduikt begint een spannende jacht, niet alleen op het dossier maar ook op Kyle en zijn vader.

Zo begint “Beroepsgeheim” van William Lashner. Best een aangenaam boek om te lezen al lijkt het soms wel wat vergezocht. Ik heb al betere boeken gelezen maar ook slechtere boeken. Zoek je iets dat vlot leest waarbij je niet teveel moet nadenken dan is dit een geschikt boek.

 

beroepsgeheim groot.JPG