La Hougue Bie

Laatste volledige dag in Jersey. Toen ik de gordijnen vanochtend opendeed, wist ik dat er gewandeld kon worden. Een paar witte schapenwolkjes maar verder geen vuiltje aan de lucht.

Ik vertrok vrij vroeg want ik als ik het goed had uitgerekend stonden er 18 kilometers op het programma.

Van het hotel ging het naar Samarès Manor, ongeveer 1,5 km verderop. Daar was de start en finish van mijn eerste wandeling. Ik zou deze wandeling echter in twee delen doen omdat ik ze zou combineren met een andere wandeling die start en finish in La Hougue Bie had. De twee routes kwamen vrij dicht in elkaars buurt zodat het een kleintje was om even van de ene route af te wijken om naar de andere route te gaan.

Eerste stop op de route waren de Dolmen du Mont Ubé. Niet echt indrukwekkend maar de korte beklimming er naartoe was, door de regen van gisteren, wel “tricky”. Tweede en belangrijkste stop van de dag was La Hougue Bie. Dat is een site die zijn oorsprong vindt in het Neolithicum, zowat 6.000 jaar geleden. Het was zowel een begraafplaats als “tempel”.

Bovenop die berg hebben ze in de Middeleeuwen een kapel gebouwd en ook de Duitsers hebben er in WO II hun sporen achtergelaten door er een bunker te (laten) bouwen. En dat allemaal op dezelfde locatie voor hetzelfde geld. Ik heb daar trouwens ook mijn eerste Jersey-ponden gekregen. Die zal ik morgen maar snel uitgeven want ik denk niet dat ze die in Schotland gaan aanvaarden later dit jaar.

Toen ik terug voor de deur van het hotel stond, zei mijn Garmin dat ik 20 km had gewandeld. Mijn totaal voor deze week staat nu op 53,53 km. Qua training voor de Nacht van de Maan begin juli kan dat tellen.

Morgen nog een halve dag zien te vullen om dan in de loop van de namiddag terug de oversteek naar Saint-Malo te maken.

 

003.JPG

028.JPG

065.JPG

087.JPG

wandeling.JPG