Durrell Wildlife Park

004.JPGWat doe je op een laatste halve dag in Jersey ? Te kort om een flinke wandeling te maken, te lang om te staan wachten op een ferry.

Wat ik dan al eens pleeg te doen is een dierentuin of dierenpark bezoeken. En laten ze in Jersey nu toch het Durrell Wildlife Park hebben zeker, vroeger gekend als Jersey Zoo. Met 14,50 £ niet goedkoop maar met dat geld kopen ze eten voor een hele dag voor een gorilla.

Krijg je dan waar voor je geld ? Als ik eerlijk ben moet ik hierop ontkennend antwoorden. Ze doen hun best maar als je het dan vergelijkt met Planckendaal, Dublin Zoo of beter nog Artis in Nederland dan stelt het niet veel voor. Ik denk zelfs dat de Olmense Zoo beter scoort. Maar ja, het blijven dieren en vaak leveren die mooie foto’s op, zeker de fotogenieke stokstaartjes. En ik heb het eten van een gorilla betaald.

 

065.JPG

095.JPG

151.JPG

 

Toen ik, ruim op tijd, aan de incheckbalie van de ferry kwam, kreeg ik onmiddellijk slecht nieuws. Het vertrek zou met minstens een half uur vertraging plaatsvinden. Dat betekende ook dat ik vermoedelijk “te laat”, namelijk na 18 u, zou aankomen in Saint Malo. Toch maar even het hotel gebeld want ik zou toch niet graag hebben dat ze mijn kamer zouden vrijgeven, zeker niet na de problemen van vorige week. Even was er blijkbaar weer verwarring over de al dan niet reservering van een kamer maar uiteindelijk leek het toch in orde te zijn.

De calvarietocht was echter nog niet voorbij. Niet alleen zijn we vertrokken met 50 minuten vertraging, er waren ook nog problemen met één van de motoren waardoor de maximum snelheid was teruggebracht naar 24 knopen. Gevolg: we zouden er nog eens 20 minuten langer over doen.

Ik heb mijn buurman en buurvrouw aan boord wel even doen schrikken. Niet alleen waren ze stomverbaasd dat het Verenigd Koninkrijk mijn favoriete vakantiebestemming was, ze waren nog meer verbaasd toen ik zei dat het weer een van de redenen was waarom. Mijn ijdelheid werd ook wel gestreeld toen hij vroeg aan het begin van het gesprek vroeg uit welke regio ik kwam want hij kon het accent niet onmiddellijk thuisbrengen. Dat het een Vlaams accent was had hij niet verwacht.

Uiteindelijk was het bijna zeven uur toen ik door de paspoortcontrole reed en om exact zeven uur stond ik aan de balie. Daar hadden ze woord gehouden want ik kreeg weer een kamer met uitzicht op zee (zonder daarvoor 20 euro extra te moeten betalen).

 

180.JPG

199.JPG

 

Morgen nog een rit van 700 km en dan zit deze shortbreak er op. Mijn vakantie duurt nog wel twee weken. Toch ga ik al beginnen aftellen naar september wanneer ik voor 2 weken naar Schotland trek. Maar eerst nog genieten van deze twee weken met onder andere enkele bezoekjes aan Graspop Metal Meeting op het programma.