St. Aubin – L’Estacq

007.JPGDe weersvoorspelling voor vandaag was : in de voormiddag bewolkt, in de namiddag zonniger maar tegen de vooravond aan kans op regen. Het was dan ook nog vroeg toen ik de bus naar St Helier centrum nam om daar over te stappen op de bus naar St Aubin.

In St Aubin lag immers het begin van mijn wandeling vandaag. Via de Corbière Walk die een afgedankte spoorweg volgt (een beetje zoals het Bels Lijntje bij ons) ging het naar St Ouens Bay. Echt boeiend kon ik dit stuk van de wandeling niet echt noemen. Bijna op het einde van dit gedeelte moet ik wel ergens een verkeerde draai hebben gemaakt want op een gegeven moment kwam ik terug op een plek waar ik al gepasseerd was. Even de kaart genomen en via een andere weg terug naar de oorspronkelijke route.

Het tweede stuk van de wandeling, van La Corbière naar L’Etacq was veel aangenamer om te wandelen. Prachtige zeepanorama’s en ook behoorlijk wat restanten van “den Duits”. Jersey is tijdens de tweede wereldoorlog immers bezet gebied geweest. Bunkers en uitzichttorens met hopen dan ook.

Uiteindelijk was ik wel blij toen ik aankwam in L’Etacq en daar de bus naar St Helier zag staan. Aangekomen in St Helier bleek de Met Office het trouwens bij het rechte eind te hebben. Ik stapte aan ’t hotel uit de bus en het begon te regenen. Ondertussen regent het flink door en durft het al eens donderen. Ook voor morgen wordt dergelijk weer voorspeld. Waarschijnlijk ga ik dan maar St. Helier centrum verkennen.

 

025.JPG

054.JPG

078.JPG

wandeling.JPG