Mont Orgeuil

De problemen met mijn kamer gisteren hebben me nog een mooie surplus opgeleverd. Als je uit het raam kijkt en je krijgt een mooie zonsondergang te zien dan mogen er altijd problemen opduiken. Die problemen had ik vandaag in het Ommaroo hotel in Jersey trouwens niet. Het uitzicht is er dan ook naar … ik kijk uit op de parking.

De dag begon uiteraard niet met het Ommaroo Hotel. Hij begon met de overtocht met CondorFerries. Een bijzonder snelle maar ook woelige overtocht. Er stond (en staat) immers nog altijd een heel sterke wind (5 à 6 beaufort). Dat weerhield de ferry er niet van om volgens schema in Saint Helier te “landen”.

 

004.JPG

 

Van St. Helier reed ik naar Mont Orgeuil Castle. Daar gingen de wandelschoenen aan voor de eerste wandeling van deze vakantie. Volgens mijn beschrijving zou het een wandeling van drie uur zijn maar dat leek me een beetje optimistisch ingeschat. Het was wel een heel mooie wandeling met veel variatie : kust, bos, bergop, bergaf (gelukkig maar).

 

049.JPG

072.JPG

 

Ik kwam uit op 17 km. Niet slecht om te beginnen. Na afloop heb ik uiteraard ook nog het kasteel zelf bezocht. Niet slecht maar ik heb er al mooiere en interessantere gezien.

 

wandeling1.JPG