Péage

Ik ben er geraakt. In Saint-Malo dus waar ik morgen de ferry naar Jersey neem.

De 700km lange rit zelf is nagenoeg perfect verlopen. Een beetje file op de E313 die ik ontweken heb door “binnendoor” te rijden, een beetje file op de E17 door een ongeval in Destelbergen, en een beetje vertraagd verkeer rond Lille maar verder geen problemen, geen files … gewoon rustig cruisen aan 110 km/u (en een gemiddeld verbruik dat onder de 4 liter per 100 km ligt).

In Saint-Malo zelf ging het niet zo vlot. Oei, Mijnheer Cambré. Uw reservatie zit niet in onze computer, noch van dit hotel, noch van ons ander hotel enkele honderden meters verder. Ah, de boeking zit hier wel in onze kaft maar daar staat dan weer dat uw boeking van de 14de geweigerd werd. Dat is wel een probleem hè maar problemen zijn er om op te lossen.

Een kwartiertje later had ik een kamer (met uitzicht op zee zonder daarvoor te moeten bijbetalen), niet alleen voor vandaag maar ook voor volgende zondag op de terugweg. Wie er in de fout is gegaan (Gallia of Oceania Hotels) maakt me niet uit. Ze hebben het prachtig opgelost.

En nu ga ik een hapje eten in de Intra Muros … gelukkig ken ik Saint-Malo van een vorig bezoek.

Toch nog een nawoordje. Telkens er in Vlaanderen of België wordt geopperd om een wegenvignet te introduceren staat half Nederland op zijn kop. Schandalig is dat, hoe durven ze, hoe zit dat met vrij verkeer … Ik heb vandaag zo’n 500 km Franse snelwegen gedaan en dat heeft me ook 32 euro gekost. En als ik straks terug naar huis ga, kost me dat nog eens evenveel aan péage. Daar hoor ik die Hollanders nochtans nooit over klagen.

 

stmalo.jpg

 

Een gedachte over “Péage

  1. saskia juni 10, 2015 / 3:55 pm

    Yersey, prachtig eiland. Ooit geweest met rugzak en fiets, prachtig (was in de wintermaand) Geniet ervan !

    Like

Reacties zijn gesloten.