Vakantiemode

Sinds eergisteren ben ik in vakantiemodus. Drie weken of rest and recreation. ‘t Zal deugd doen.

En hoe kan je een vakantie beter inzetten dan met enkele bezoekjes aan het Antwerpse Sportpaleis ?

Eergisteren kwam Mark Knopfler op bezoek. In 2011 zag ik hem als “voorprogramma” voor Bob Dylan. Eigenlijk had het toen andersom moeten zijn aangezien Dylan afschuwelijk slecht was en Knopfler amper een uurtje mocht spelen.

Dat werd goedgemaakt in 2013 toen Knopfler weer naar Antwerpen kwam, deze keer zonder de schreeuwlelijk. Knopfler was gewoon geweldig.

Ik keek dan ook enorm uit naar het optreden van vrijdag. In afwachting van het concert kregen we buiten nog een natuurspektakel te zien. Vanuit de verte zag je het onweer mooi dichterbij komen. En dan was het daar : donder, bliksem en enorm veel regen, gelukkig geen hagel. Over het concert zelf kan ik kort zijn … het was gewoonweg fantastisch. Enkele Dire Straits klassiekers maar vooral solowerk van Knopfler zelf, ondersteund door een paar geweldige muzikanten. Samengevat : twee uur genieten.

 

DSCN1331.jpeg

DSCN1350.jpeg

 

Gisteren was het dan de beurt aan Fleetwood Mac. Bij hun laatste passage door ons land ben ik niet gaan kijken omdat ze, net als bij hun voorlaatste passage, Christine McVie hadden thuisgelaten. En Fleetwood Mac zonder Christine is toch niet zo goed. Niet dat ze slecht zijn maar enkele van hun sterkste nummers komen dan niet aan bod.

Gisteren was ze er wel bij en dan moest ik me natuurlijk ook laten zien. Ik wist dat ze behoorlijk sterk uit de hoek zouden moeten komen om beter te doen dan Knopfler maar ze waren beter dan ooit. De ene klassieker na de andere rolde uit de boxen. Ook dit was puur genieten.

 

DSCN1438.jpeg

DSCN1428.jpeg

DSCN1406.jpeg

 

Daarmee zit het concertvoorjaar er op. 6 concerten bezocht, 7 artiesten gezien (Celtic Woman, Sting, Paul Simon, Within Temptation, Helene Fischer, Mark Knopfler en Fleetwood Mac).

Binnen twee weken begint de festivalzomer al zal die vermoedelijk beperkt blijven tot twee festivals, Graspop binnen twee weken en Suikerrock in augustus.