The Book of Lies

Iactioncomics1.JPGn het vierde hoofdstuk van de bijbel wordt Abel vermoord door zijn broer Kaïn. Vermoedelijk één van de beroemdste, zoniet de beroemdste moord uit de geschiedenis. Waar echter niets over wordt gezegd in de bijbel is het moordwapen. Dat blijft een mysterie.

Minder beroemd is de moord op Mitchell Siegel in 1932. Het gevolg van deze moord is wel door iedereen gekend. Om de moord op zijn vader te verwerken heeft zijn zoon Jerry immers een held gecreëerd : Superman. Het wapen waarmee Mitchell Siegel werd vermoord is, net als het moordwapen van Kaïn, nooit gevonden.

In het hedendaagse Fort Lauderdale, Florida komt Cal Harper oog-in-oog te staan met zijn eigen tragische familiegeschiedenis. Ex-politieagent Cal die zich nu inzet voor daklozen vindt op een avond zijn lang vermiste vader terug in een park. Hij is neergeschoten, blijkbaar met het wapen waarmee in 1932 Siegel werd vermoord.

Korte tijd later worden beiden aangevallen door Ellis, een meedogenloze moordenaar die het “merkteken van Kaïn” als tattoo draagt.

Zo begint de jacht op het moordwapen van Kaïn. Cal en zijn vader zijn niet de enigen in de jacht. Er is ook Ellis, in opdracht van het Thule genootschap, en er is ook nog de geheimzinnige “profeet”. Moet het antwoord worden gezocht in de Supermancomics ?

Of het geheim wordt ontdekt kan je lezen in The Book of Lies van Brad Meltzer. Alweer zo’n koopje dat ik op het Boekenfestijn heb gedaan dat een voltreffer blijkt te zijn. In het begin van het boek had ik het een beetje moeilijk maar dat kan ook zijn omdat ik terug even moest wennen aan het Engels. Lezen in een vreemde taal vergt nu eenmaal een beetje meer inzet dan lezen in je moedertaal.

Het duurde echter niet zo heel lang of ik was helemaal mee met het verhaal. Mijn favoriete dingen zaten er dan ook in. Geheime genootschappen, mysterieuze religieuze en archeologische vondsten, spanning, vleugje non-fictie verweven met fictie … gewoon zalig. Daarmee is het vijftiende boek van dit jaar een feit.

Wat het zestiende boek wordt is nog niet uitgemaakt. Dat zal pas duidelijk worden wanneer ik het volgende week in mijn valies gooi. Immers nog één dag werken en ik begin aan mijn (eerste) grote vakantie.

 

booklies groot.JPG