De zotte 50 van Gheel

gheel.JPGOm beter voorbereid te zijn op de Nacht van de Maan, de middernachtmarathon die doorgaat tijdens het eerste weekend van juli en die bij volle maan wordt gewandeld, probeer ik geregeld een lange wandeling te maken.

Het falos-circuit van de KWB is hiervoor perfect Vandaag bracht het me naar Geel waar aan het voetbalstadion van Verbroedering Geel de “Zotte 50 van Gheel” werd georganiseerd. 50 km is nog teveel voor mij maar er was ook de mogelijk om kortere afstanden te wandelen. Er was keuze uit 5, 10, 17 of 20.

Ik koos voor de langste afstand die, zoals aangegeven op de routebeschrijving zo’n 21 km lang zou moeten zijn. De eerste twee à drie kilometers waren niet echt mooi maar vanaf dan was het puur genieten. Na een achttal kilometer kreeg ik een eerste (hagel)bui over me heen. Ze was kort maar hevig. Een halfuurtje later volgende een tweede plensbui maar na de controle in Sint-Jozef-Olen bleef het droog tot op het einde.

Aan de aankomst was het een drukte van jewelste met al die “vijftigers die binnen kwamen”. Volgend jaar misschien toch eens overwegen om voor de “grote” afstand te gaan.

 

Geelsezot.JPG

geel01.jpg

geel02.jpg

geel03.jpg

geel04.jpg

geel05.jpg