Crash

Wat een week was me dat zeg. En vooral, wat een dag was me dat.

Dit weekend gaat de eerste (en grootste) fase van ons project in productie. Met man en macht hebben we eraan gewerkt. Hard gewerkt. Zeer hard gewerkt. Even zag het er naar uit dat we de deadline niet gingen halen maar het is ons toch gelukt.

De afgelopen week was het dan tijd om opleidingen te geven. Maandag en dinsdag heb ik telkens twee opleidingen van telkens 2 uur gegeven aan de collega’s in Antwerpen. Donderdag waren dan de Brusselse collega’s aan de beurt. Daar volstond gelukkig één sessie. Een sessie die ik wel in het Frans heb gedaan. Ik was wel nerveus maar afgaande op de complimenteuze mail dan hun manager moet mijn Frans toch niet zo roestig zijn geweest dan ik dachtKnipogen.

Vandaag had dan ook een rustige dag moeten worden. Ik had beter moeten weten. Het begon al vroeg vanmorgen. Mijn laptop had kuren, heel erge kuren. Zo erg zelfs dat de helpdesk mijn probleem niet opgelost kreeg. Ik kon weliswaar verder werken op een desktop maar die desktop kon ik niet meer naar huis nemen. Het testen van de nieuwe applicaties gebeurt immers van thuis uit. Gelukkig had ik rond twee uur deze namiddag een gloednieuwe laptop.

Alsof het nog niet genoeg was ontdekten we, eerder bij toeval, dat er enkele zaken die tot voor kort nog perfect werkten, plots niet meer deden wat ze moesten doen. Ook die probleempjes hebben we kunnen wegwerken maar stressen was het wel.

Om het weekend toch met een goed gevoel te starten ben ik, nadat ik mijn auto afgehaald had bij de garage (jaarlijkse onderhoud en de zomerbandjes er terug op), via Mechelen naar huis gereden. In de Nekkerhal is het immers Boekenfestijn. Omdat ik het verdiend had zou ik me niet beperken tot het gebruikelijke maximum budget van 50 euro. Binnen de kortste keren lagen er 15 boeken in mijn trolley, samen goed voor 5.516 bladzijden leesplezier en dit voor de schamele prijs van 75 euro. Dat is nog geen 2 cent per bladzijde. Daar kan je toch echt niet om sukkelen ?

Het lijstje

 • Tess Gerritsen : Het aandenken
 • Tess Gerritsen : Verdwijn
 • Tess Gerritsen : Zustermoord
 • Tess Gerritsen : Alarmfase Rood
 • Tess Gerritsen : Het stille meisje
 • Arnaldur Indridason : Koudegolf
 • Gerard O’Donovan : Dodenlijst
 • Luc Boonen : Uit de hoogte
 • Colleen McCullough : Too Many Murders (Engels)
 • Lynn Sholes & Joe Moore : Het offermes van Abraham
 • Jorgen Brekke : Genadeslag
 • William Lashner : Beroepsgeheim
 • Brad Meltzer : The book of Lies (Engels)
 • Stephen King : 11/12/1963 (Engels)
 • Bart Wellens : Open Boek

 

festijnbuit2.JPG