Roparungevoel

2015 mag dan mijn eerste Roparun-loze jaar worden sinds 2006, gisteren heb ik toch weer een klein beetje dat Roparungevoel gehad.

De ex-leden van team 234 (of is het leden van ex-team 234 ?) organiseren doorheen het jaar immers nog altijd acties ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. Dat zijn meestal wel acties binnen hun bedrijf waarmee ik niet kan helpen. Bij sommige acties is hulp van buitenaf wel handig.

Gisteren was zo’n dag. Er moest namelijk zo’n 80 liter tomatensoep en zo’n 15 kg soepballetjes worden gerold. Aangezien ze die maken in de chirolokalen van Nijlen is het voor mij een kleintje om enkele uren van mijn vrije tijd op te offeren om te gaan helpen. Zeker wanneer je vandaag het bericht krijgt dat alles is verkocht en dat ze zo’n 360 euro winst hebben gemaakt.

Op 18 april zal ik dat Roparungevoel meer dan waarschijnlijk nog eens hebben. Dan organiseren De Kloddelopers uit Zele hun jaarlijkse Ronde van Zele. Meedoen aan de wedstrijd zit er niet in. Zelf ben ik al blij wanneer ik, zoals vandaag, een 4 à 5 km kan joggen, laat staan dat ik ga meedoen aan een 35 of 70 km lange estafetteloop. Maar ne goeie spaghetti gaan eten behoort altijd tot de mogelijkheden.

 

zele.JPG