De geheime sleutel

Er zijn 5 jaar gepasseerd sinds Dr. Emily Wess de bibliotheek van Alexandria terugvond en op het wereldwijde web gooide.

Ondertussen is ze gehuwd met Michael die een veelbelovende carrière als architect heeft opgegeven om geschiedenis te gaan studeren. Hij is specialist in gnostische geschriften geworden. Hij is nog aan het werk op de universiteit wanneer er ’s nachts wordt ingebroken in het huis dat ze gebruiken wanneer ze in London zijn.

De twee inbrekers weten exact wat ze zoeken : een oude “plattegrond”. Tijdens de inbraak wordt de neef van Emily brutaal vermoord. Het document dat ze hebben meegenomen is echter een oude tekst en zeker geen plattegrond. En het document bestond uit twee pagina’s.

Al snel ontdekken Emily en Michael dat een duistere gnostische sekte op zoek is naar een verloren geraakte “sleutel” waarmee de geheimen van de Nag Hammadi geschriften ontraadseld kunnen worden.

Een race tegen de tijd begint. De veiligheid van miljoenen mensen staat immers op het spel …

Zo begint “De Geheime Sleutel”, het tweede boek van A.M. Dean met Emily Wess in de hoofdrol. Net als “De verborgen bibliotheek” bevat ook dit boek alles wat nodig is om een spannend boek te maken : geheime genootschappen, complotten en een mix van geschiedkundige feiten en spannende fictie.

Volgende boek op de leeslijst brengt me terug naar de jaren ’50 in het gezelschap van een oude bekende : Bernie Gunther:  “Grijs verleden” van Philip Kerr.

 

sleutelgroot.JPG

 

Een gedachte over “De geheime sleutel

  1. plombier paris februari 21, 2015 / 9:27 pm

    j’apprecie votre site internet et je me permet de mettre un lien vers le mien . n hesitez pas a visiter !

    Like

Reacties zijn gesloten.