Quiz me slow

homer thinking.JPGOf het nu quiz of kwis is … ik neem er al eens graag eentje mee op TV. De Canvascrack, Per seconde wijzer, Twee voor twaalf, Lijst Debecker, ja, zelfs Blokken.

En als de gelegenheid zich voordoet dan durf ik zelf al eens meedoen aan een quiz. Onze deelname mat Op ’t Puntje van ons Tong aan de jaarlijkse quiz van de Personeelsclub op ’t werk is ondertussen traditie geworden.

Vorig jaar is daar ook de Roparunquiz van team 234 bijgekomen waaraan ik samen met collega’s Bart, Leni en Mireille heb deelgenomen. Eén van de moeilijkste maar wel de beste quiz die ik ooit heb gezien. 12 vragenrondes waarin de 10 antwoorden leiden tot een rode draad, die rode draden vormen dan samen een rode vlag, ondertussen zijn er ook nog een grote fotoronde en puzzelronde op te lossen. Briljant gewoon.

Dit jaar geen Roparun meer maar Filip, de teamcaptain van vorig jaar, doet dit jaar wel mee met de 1000km voor Kom Op Tegen Kanker. Als zij dan afkomen met een quiz die door dezelfde persoon werd samengesteld (en die ervaring heeft bij onder andere de Pappenheimers), dan probeer ik uiteraard weer een ploeg samen te stellen.

Deze keer waren Bart, Brenda, Carine, Gunter en Leni bereid om naar het College in Herentals te komen om het VIVIUM BRAINIACS team te vervolledigen. En ja hoor, het was weer een quiz om “U” tegen te zeggen. Hij zat geweldig in elkaar maar was ook behoorlijk moeilijk. Uiteindelijk zijn we als derde geëindigd. Op een totaal van 35 deelnemende ploegen is dat geen slecht resultaat.

Het was wel jammer dat het allemaal zo lang duurde. Om 18u30 gingen de deuren open, om 19u30 begon de quiz (een half uur later dan voorzien) en om 0u30 kenden we de uitslag. Het was al 1u eer ik thuis was en dat was toch behoorlijk laat.

 

quiz.JPG