afzien

Knipsel.JPG’t Was weer afzien vandaag.

Eigenlijk zat ik al heel de namiddag te hopen op regen zodat ik mijn loopafspraak kon afzeggen maar het weer bleef mooi. Ik had dan ook geen excuses om de verplaatsing naar Lier niet te maken.

Om half acht begonnen we aan onze vaste wintertochtje Eeuwfeestlaan – Mallekotstraat – Hagenbroeksesteenweg – Lispersteenweg – Eeuwfeestlaan. Het liep voor geen meter. Bovendien liet mijn Roparunenkel nog eens van zich voelen. In 2009 ben ik tijdens de Roparun eens flink gevallen en  toen heb ik mijn enkel flink bezeerd. Na al die jaren laat zich dat soms nog voelen. Het kan gebeuren dat ik maanden niets voel en dan plots, dat kan ook gewoon op ’t werk zijn wanneer ik iets te drinken ga halen, voel ik een stekende pijn in mijn enkel.

Tijdens mijn looptochtje van ruim 4km afgelopen vrijdag heb ik niets gevoeld en tijdens mijn ruim 10km lange wandeltocht van zondag evenmin. Maar vandaag dus wel. Heel vervelend.

Al bij al ben ik wel blij dat ik de verplaatsing heb gemaakt. Die vier kilometer kunnen ze me niet meer afpakken. Ik zal wel blij zijn wanneer het ’s avonds terug lang genoeg licht blijft. Dan kunnen we terug over de Netedijken lopen. Veel prettiger Lachen.