Keltisch ?

Knipsel.JPGSoms vraag ik me af of ik geen Keltisch bloed door mijn aderen heb stromen.

Het zou best kunnen. Mijn favoriete vakantielanden zijn Wales, Schotland, Ierland, Cornwall en ook in Bretagne voelde ik me thuis. In mijn CD collectie zitten CD’s van The Chieftains, The Dubliners, The Corrs, Enya, Clannad en Van Morrison. En trekt Kempisch niet een beetje op Keltisch ?

Waarom vraag ik me dat af ? Omdat Keltische muziek me altijd zo raakt. Gisteren was het weer “van dat”. In de Stadsschouwburg waren namelijk Celtic Woman op bezoek. En tijdens het twee uur durende concert (met een kwartiertje pauze tussenin) zijn ze er verschillende keren in geslaagd om kippenvel te voorschijn te toveren. Ik mag evenmin de krop in de keel en de waterig ogen vergeten.

Vorige week zondag was ik, na de afgelasting van het concert van Queen nog diep teleurgesteld. Gisteren was het puur genieten. Zeker voor herhaling vatbaar.