Cancelled

Eigenlijk had ik op dit eigenste ogenblik in Paleis 12 moeten zitten om af te tellen naar het optreden van Queen met zanger Adam Lambert.

Omdat het in oktober, toen ik het ticket bestelde, niet te voorspellen was of ik al dan niet winterse toestanden op de weg zou hebben, had ik me ook een hotelkamer geboekt, niet zover van de Heizelpaleizen. Dan kon ik op mijn gemak met de trein naar onze hoofdstad reizen en morgen op dezelfde manier terug naar huis.

Onderweg even een Facebook-update gemaakt en nog geen kwartiertje later kreeg ik via hetzelfde kanaal dat het optreden afgelast was. Afgelast ? Zou dat een flauwe grap zijn ? Toch maar even het internet afgespeurd en inderdaad, op de website van ticketmaster stond “afgelast”. Daar stond ik dan in Brussel Zuid met twee opties : de metro nemen naar de Heizel en een nachtje op hotel doorbrengen of de trein terug naar huis nemen. Ik heb maar voor de twee optie gekozen, het hotel afgebeld en een nieuw treinticketje gekocht. Thuisgekomen vond ik een mail, verzonden om 16u48, met daarin nogmaals de bevestiging dat het concert afgelast is.


Geen Queen dus. Gelukkig ging het toneel van Toneelvereniging Oud KLJ gisteren wel door. Ik had mijn kapster, die meestal één van de hoofdrollen voor haar rekening neemt, al wel gewaarschuwd dat ze extra hun best moesten doen. Ze brachten immers Fawlty Towers. Ik ben immers een heel grote fan van Fawlty Towers. Maar ze hebben het er heel goed van terecht gebracht.

Ze brachten stukken van meerdere afleveringen waarvan Communications Problem en The Germans het meeste materiaal leverden. Kortom, dat was wel een geslaagde avond.