Paradijs

Gisteren stelde ik vast dat de holidaysheet 2015 (een mooi woord voor een excel-document waarin we onze vakantie plannen) beschikbaar was.

Omdat het net iets te vroeg was was om al naar huis te gaan en eigenlijk een beetje te laat om nog aan iets nieuws te beginnen ben ik maar met plannen begonnen. En dan kom je tot een vaststelling waarvoor ik me, eerlijk gezegd, een beetje schaam.

aardsparadijs.JPGEnkele cijfertjes ? Er zijn 365 dagen in 2015. Daarvan zijn er 104 weekenddagen. Blijven dus 261 werkdagen. Zoals ik het nu heb ingepland zal ik van die 261 dagen 75 dagen niet gaan werken. Dat is goed voor bijna 30% !

Waar komen die 75 dagen vandaan ? Er zijn natuurlijk de wettelijke feestdagen, daarbij komt het wettelijk verlof, de ADV-dagen (arbeidsduurverkorting), de anciënniteitsdagen (en dat loopt op wanneer je al 30 jaar voor dezelfde baas werkt), de dagen die overblijven van dit jaar en die ik overdraag naar volgend jaar en natuurlijk ook nog een flink aantal “comfortdagen” (recupdagen).

En dan zeggen sommige mensen dat de mensen uit het onderwijs een zalige job hebben. Die moeten toch eens in de verzekeringssector komen kijkenLachen. Wij kunnen ons verlof bovendien nog nemen wanneer we willen en dat is in mijn geval altijd buiten het seizoen.

’t Wordt trouwens hoog tijd dat ik mijn vakanties voor 2015 eens ga vastleggen.