Uitschuivertje

kwb.jpgMet het oog op mijn tweede deelname aan de Nacht van de Maan in juli volgend jaar heb ik me voorgenomen om minstens één grote wandeling per maand te doen.

Vandaag organiseerde de lokale afdeling van de KWB hun Kerstwandelingen. Er kon worden gekozen uit drie afstanden ; 6km, 12km en 18km. Ik koos voor de 18 km.

Na een drietal kilometers werden we de wei in gestuurd, althans een heel klein paadje langs de wei. Niet echt eenvoudig om te overbruggen door de uitstekende boomwortels en stukjes boomstronk. Enkele keren ging ik bijna onderuit maar kon ik me nog rechthouden. Met nog 10 meter te gaan stak er weer zo’n wortel, verborgen onder de afgevallen bladeren, en deze keer moest ik eraan geloven. Smak, tegen de grond. Ik voelde wel een beetje waar ik de grond had geraakt maar ik wandelde zonder problemen verder.

Na een dikke acht kilometer kwamen we aan de kantine van V.K. Zegbroek waar de inwendige mens kon worden versterkt. Het is verbazingwekkend hoe smakelijk een eenvoudige boterham met kaas kan smaken.

 

kwb2.jpg

 

Van het Zegbroek ging de wandeling verder naar en door de Lovenhoek, een 150ha groot beschermd natuurgebied. Via het Molenbos ging het dan terug naar Zaal Den Engel waar ik drie uur eerder was vertrokken. Op de teller stonden net geen 16km.

 

kwb3.jpg

 

Van mijn val heb ik tijdens de wandeling geen last gehad maar toen ik na een welverdiende warme choco terug opstond om die laatste kilometer naar huis af te leggen wou mijn linkerbeen precies niet mee naar huis. Ondertussen gaat het dankzij Voltaren al beter. Ik ga het toch nog wel enkele dagen voelen vrees ik.

 

kerstwandeling.JPG