Modder

Ik ga zeker geen modder gooien naar de organisatoren van de 4e Personeelsclubquiz die gisteren plaatsvond in het restaurant van Kantoren De Hertoghe.

Voor de derde keer op rij hebben we een PCM-team afgevaardigd. Samen met Leni, Bart, Danielle, Gunter en Anja vormde ik “Op het puntje van ons tong”. Het eerste jaar werden we (misschien verrassend) tweede. Vorig jaar scoorden we niet zo goed maar we zijn ervan overtuigd dat dit een gevolg is van sorteerproblemen in Excel.

Na een smakelijk wokbuffet nam presentator Wouter de microfoon. Er waren vijf vragenrondes, drie fotorondes, drie doe-rondes en een “karaokeronde” om af te sluiten. Uiteindelijk zijn we verdienstelijk vierde geworden. Als Leni een baard had gehad, Bart niet zou “geflikt” zijn geweest en Gunter iets beter had opgelet tijdens de geschiedenisles (Knipogen) dan hadden we misschien wel gewonnen.

Deelnemen is echter belangrijker dan winnen, althans volgens de Olympiërs toch. En we hebben ons in ieder geval goed geamuseerd. En op persoonlijk vlak heb ik een prijs gekozen die wel echt bij me past (al zou die waardebon van 6 x 50 euro voor De Covelier in Antwerpen ook niet slecht zijn geweest).

 

kwis.jpg

 

Vandaag heb ik aan fietsruil gedaan. Een echte ruil was het niet maar ik ben met de koersfiets naar Rijwielen Hermans in Westmalle gereden. Die fiets heb ik daar achtergelaten voor een onderhoudje. De terugweg heb ik afgelegd met mijn mountainbike die een grote opknapbeurt heeft gekregen.

Alhoewel het merendeel van de route op asfalt werd afgelegd ben ik ook enkele keren door een ouderwets karrenspoor gereden. Je kent dat wel, sporen en putten van 30cm diep, gevuld met modder. ’t Is niet voor elke dag maar af en toe is het wel prettig om eens lekker smerig te worden.

 

modder.jpg