(Ver)Licht

legs.JPGDe “donkere dagen” zijn begonnen en dat betekent ook dat mijn jaarlijkse ergernissen naar boven komen.

Waarom oh waarom zie ik elke morgen, wanneer ik met mijn vélo van Berchem naar De Hertoghe fiets, zoveel fietsers zonder verlichting en/of fluohesje rondrijden ? Is dat nu zo moeilijk ? Waarom riskeren die mensen hun leven ? Zo’n fluohesje weegt absoluut niets en de tijd dat men zo’n zware dynamo moest aandrijven om een beetje licht te hebben is toch ook al lang voorbij ?

Ik weet dat een fluohesje niet om aan te zien is, maar het helpt wel om gezien te worden. Immers, als ze je niet zien ben je gezien ! (heb je ‘m ? ik hoop van wel want daar ik heb lang over nagedachtKnipogen).

Ander punt dat me de laatste dagen enorm heeft gestoord heeft ook met licht te maken maar dan van een groene of rode kleur. Een groot deel van de Antwerpenaren (en van de bezoekers van Antwerpen) schijnt namelijk kleurenblind te zijn. Ze schijnen te denken dat je bij rood licht mag oversteken en dat je bij groen licht moet … oversteken. Als volwassenen dat doen dan is het gewoon ergerlijk maar wanneer ik mama’s of papa’s met hun kroost door het rode licht zie oversteken dan krullen mijn tenen.

Laatste stukje gezaag voor vandaag : onaangepaste gedrag op het openbaar vervoer (trein, tram, bus maar in mijn geval vooral trein). Gekruiste benen zijn misschien mooi om zien wanneer het gaat over Sharon Stone in Basic Instinct maar in een volle trein in de avondspits is dat niet de manier om te zitten. Persoonlijk had ik er vandaag geen last van maar mijn buurman moest zijn benen wel in de middengang steken om een beetje comfortabel te willen zitten.

Lekker zagen kan soms toch goed doenTong uitsteken.

 

licht.JPG

 

Een gedachte over “(Ver)Licht

Reacties zijn gesloten.