Opleiding

Wat zijn de voordelen van een dagje cursus in onze hoofdstad ?

Uiteraard dat je weer wat bijgeleerd hebt (in mijn geval over Excel 2010) maar vooral dat je langer onderweg bent met de trein. En langer onderweg zijn met de trein betekent in mijn geval … meer tijd om te lezen.

Zo heb ik, vroeger dan verwacht, “Niemand Vertellen” van Harlan Coben kunnen uitlezen. Elke dag herleeft kinderarts David Beck de gruwelijke gebeurtenissen van acht jaar geleden opnieuw. Die nacht aan het glinsterende meer. De nacht dat zijn vrouw Elizabeth werd meegesleurd en vermoord.

Dan krijgt hij plots een bericht met een cryptische boodschap, een boodschap die enkel hijzelf en zijn overleden vrouw kennen. Zou zijn vrouw dan toch nog in leven zijn ? Er volgen nog meer boodschappen maar er vallen ook nieuwe slachtoffers …

Net als alle andere boeken van Coben leest dit verhaal als een sneltrein. Hij slaagt er ook geregeld is om zijn lezers op het verkeerde been te zetten. Soms denk je dat je het verhaal doorhebt maar dan vlamt hij er een plotwending tegen aan en moet je al je theorieën herbekijken.

Vanaf morgen ga ik terug in het verleden, meer bepaald naar het Berlijn van 1936 waar privédetective Bernie Gunther aan zijn eerste grote opdracht begint. Philip Kerr, de schrijver van de verhalen rond Bernie Gunther werd me door verschillende mensen aangeraden. Eens kijken of ze gelijk hadden.

 

vertellen.JPG