Dood Spel

Na de behoorlijk zware literatuur van The King’s Curse was het tijd voor iets lichtere lectuur. Zo eentje die heel vlot leest en spannend is. En dan is er altijd Harlan Coben die uitkomst kan bieden.

“Dood Spel” is niet alleen het debuut van Coben, het is ook de eerste thriller die ik van hem lees waar het niet draait om Myron Bolitar.

In “Dood Spel” draait het wel om Laura Ayers en David Baskin. Zij is een ex-top-model, hij is ’s werelds beste basketbalspeler en belangrijkste pion van de Boston Celtics. Ze zijn samen “gevlucht” naar Australië om in het geheim te trouwen. Het prille huwelijksgeluk duurt echt er niet lang. David komt niet terug van een zwemuitje. Iets later wordt zijn zwaar verminkte lichaam terug gevonden op het strand.

Terug thuis in Boston probeert Laura haar leven terug op de rails te krijgen.

Ze krijgt daarbij hulp van .T.C., Davids beste vriend, Gloria, haar ex-drugsverslaafde zus, Serita, haar beste vriendin en tevens topmodel, haar ouders, James en Mary Ayers, haar tante Judy Ayers en Stan Baskin, Davids broer.

Enkele bizarre gebeurtenissen leiden Laura ertoe om te graven in Davids verleden. Ze stuit daarbij op een oude moord, een familieschandaal en een web van leugens. Is David verongelukt ? Heeft hij zelfmoord gepleegd ? Is hij vermoord ? Dan volgen er nog meerdere slachtoffers …

In het voorwoord van de editie die ik gelezen heb verontschuldigt Coben zich voor het boek. Het was zijn eersteling en als hij het nu herleest  vindt hij het maar niks. Ik ben het niet met hem eens. “Dood spel” is een goed boek. Het bewijs daarvan ? Al na 20 bladzijden had ik zin om door te bladeren naar het einde om te zien hoe het afloopt.

Volgende boek op de lijst is weer een Coben : Niemand Vertellen. Als dit boek meevalt dan bestaat de kans dat ik de DVD ook koop. Dit boek is namelijk (in ’t Frans) verfilmd.

 

doodspel.JPG