MTB

Als ik naar Endomondo ga dan zie ik dat ik de afgelopen maand verschillende sporten heb gedaan:

 

month09.JPG

 

Vandaag heb ik daar nog een zesde element aan toegevoegd : Mountainbiking. Het is namelijk de bedoeling dat ik de mountainbike van mijn broer overneem. Nu is er volgend weekend op de militaire basis in Grobbendonk een sportdag tegen kanker. Eén van de onderdelen is een MTB-toertocht waarbij kan worden gekozen voor 15, 25 of 45 km.

Dat leek me in eerste instantie een prima gelegenheid om eens een test te doen, niet alleen van de mountainbike maar ook van mezelf. Het leek me echter beter om eerst eens solo te proberen in plaats van ineens met de “echten”.

Het werd een tochtje van 23km waarvan zo’n 75% over bospaden en zandwegen ging. Op zich viel het best mee al vraagt door het zand baggeren iets meer inspanning dan tegen 30 km/u over het jaagpad fietsen. Aan de fiets zelf is nog wel wat werk. Vooraleer dat allemaal in orde is ga ik nog niet direct meedoen aan toertochten. Later deze winter is het wel de bedoeling.

 

mtb.JPG

 

Vandaag trouwens ook twee namen toegevoegd aan de concertkalender voor het winterseizoen. Na Joe Bonamassa, Saxon, Peter Gabriel, Lenny Kravitz, Scorpions en Bryan Adams is de beurt aan Paul Simon en Sting. Zij komen volgend jaar samen naar het Sportpaleis.