Back Home

vakantie, normandie, gedaan’t Is weer voorbij. Het aftellen naar volgend jaar kan beginnenKnipogen.

Na een laatste ontbijt in het Hotel du Golf in Cabourg begon ik iets over negen aan de tocht naar huis. Op deze tocht heb ik wel een paar keer “ruzie” gemaakt met mijn GPS. Zij wou me absoluut over de E17 en Gent naar huis sturen en wilde maar niet begrijpen dat ik via de E19 en Brussel wilde rijdenKnipogen.

Via Gent is inderdaad iets sneller. Onderweg had ik op een parking namelijk iets gedaan wat ik anders nooit doe : twee lifters meegenomen. Toen ik wou vertrekken sprak een jongeman me aan met de vraag of ik naar Brussel op weg was. Ze zagen er wel betrouwbaar maar vooral moe uit en ik heb ze dan maar meegenomen.

Na een twintig minuutjes lag het meisje al duchtig te slapen op de achterbank. Toen ik vroeg waar ze op reis waren geweest zei de jongen doodleuk : Guatemala. Ze waren deze voormiddag in Parijs geland en waren nu op weg naar huis. Ze waren dan ook heel dankbaar toen ik ze in Strombeek afzette. En ik had mijn goede daad weeral gedaan.

Is ’t een goeie vakantie geweest ? Absoluut. Is Normandië een mooie streek om op vakantie te gaan? Sommige dagen zou ik zeker Ja hebben geantwoord maar er waren ook dagen waarop het antwoord Nee zou zijn. Was het interessant ? Wees daar maar zeker van.

Wat heb ik nog onthouden van deze reis ?

  • Tank nooit in één van die stations langs de autostrade maar ga altijd ergens bij een supermarkt tanken. Kan tot 20 cent per liter goedkoper zijn.
  • Franse televisie is niet om aan te zien. Ofwel zijn het vervelende praatprogramma’s, idiote spelprogramma’s of vreselijk gedubde series of films. Gelukkig had ik wat dat betreft seizoen 2 van Edeavour en seizoen 6 van Lewis mee.

Ga ik nog terug naar Frankrijk ? Vermoedelijk wel maar dan toch terug naar Bretagne.

Om af te sluiten nog enkele foto’s die de afgelopen week vrij goed samenvatten. De laatste foto is trouwens niet het nieuwste ontwerp van Karl Lagerfeld maar wel de achterkant van mijn T-shirt na de 23 km lange wandeling van gisteren.

 

IMG_0062.JPG

IMG_9813.JPG

IMG_9958.JPG

IMG_0835.JPG