Randonnée

Gisteren was er sprake van een eventuele fikse wandeling vandaag en dat is het ook geworden. Nog een geluk dat ik op een gegeven moment een beetje verloren ben gelopen of het was een heel fikse wandeling geworden. Elk nadeel heb z’n voordeel ?

018.JPG

In het hotel lag een kleine folder over Randonnées Nature in Cabourg. De folder was weliswaar van 2012 maar zoveel zou er toch niet veranderd zijn zeker ? Er werden 2 wandelingen aangegeven: Cabourg entre mer et rivière, goed voor zo’n 8 km en Les marais de la Dives, goed voor 9 km. De eerste wandeling kwam op een bepaald vrij dicht bij de start van de tweede wandeling. Daarom besloot ik maar om ze te combineren. 17 km met daarbij pakweg nog een kilometer om van het hotel op het parcours te geraken en terug, dat zou wel lukken.

032.JPG

Wandeling A bracht me via de oevers van de Dives naar de Pointe de Cabourg. Via het strand, dat bij laag water enorm ver reikt, kwam ik op de dijk van Cabourg. Op deze dijk, die veel minder druk is dan bij ons, ook op architecturaal vlak, liep een fototentoonstelling over paarden. Normandië is immers een paardenregio. Als ik het goed heb gelezen dan zijn er hier zo’n 100.000 paarden !

040.JPG

Ter hoogte van het sportpark heb ik dan het parcours van wandeling A verlaten om enkele honderden meters verder het vertrek van wandeling B te nemen. In het voormalig moerasgebied is het aangenaam wandelen en fietsen. Het is ook geklasseerd als zone naturelle d’intérêt écologique, faunistique et floristique. Het was er vooral aangenaam wandelen tussen de weilanden en de grachten. Roofvogels, reigers, libellen, eenden … je kan ze allemaal tegenkomen. In het broedseizoen zouden er ook ooievaars te zien zijn. Op een gegeven moment heb ik wel een afslag gemist zodat ik twee à drie kilometer “te weinig” heb gedaan.

052.JPG

Eens wandeling B achter de rug heb ik het parcours van wandeling A terug gevolgd.

077.JPG

Terug op punt waar ik deze ochtend heb aangesloten op parcours A stonden er 19 km op de teller. Het was eigenlijk nog wat vroeg en ik besloot om niet rechtsaf naar het hotel maar linksaf naar het stadscentrum te gaan. Dat bleek een goed idee te zijn. Cabourg is een gezellig druk stadje dat zeker een bezoek waard is. Ondertussen was het ook vloed en bleek het strand, dat vanochtend nog honderden meters diep was, nog enkele tientallen meters diep te zijn.

141.JPG

Bij aankomst in het hotel bleek ik 23 km te hebben gewandeld. Zonder die misser hadden dat er vermoedelijk 26 geweest. Morgen nog een lange rit naar huis en dan zit deze vakantie er ook weeral op. Uiteraard is dat jammer maar anderzijds ben ik wel moe en aan een rust toe.

143.JPG