Péage

Telkens België laat vallen dat ze wel eens een autowegenvignet zouden willen introduceren hoor je langs alle kanten protest (met onze Noorderburen op kop).

Maar tegen de péage in Frankrijk hebben ze geen bezwaren. En die kan nochtans ook tellen. Ik heb vandaag een goeie 400 km op Franse bodem gereden en dat heeft me toch 31 euro gekost. En dat is maar voor één dag hè. En zoveel beter vind ik die Franse autosnelwegen toch niet. De Pont de Normandie mag dan een mooie brug zijn, 5,60 euro om er over te rijden is niet weinig.

Rustig waren ze wel vandaag. Nergens file, ook niet aan de péage-stations (zelfs op de Antwerpse ring kon ik gewoon doorrijden!). Het was dan ook gezellig cruisen aan een gezapig maar economisch tempo (4 liter per 100 km).

Af en toe eens stoppen op een parking om de roep der natuur te beantwoorden en voor ik het wist was ik op mijn bestemming : l”Hôtel du Golf in Cabourg.

Vandaag doen we het verder rustig aan en morgen begint de Beach Holiday. Ik begin vermoedelijk met Sword Beach.

 

007.jpg

009.jpg

010.jpg