You win some, you lose some

’t Is me weer niet gelukt. Voor de zoveelste keer is grijp ik naast de trofee.

Een tweetal weken geleden zag ik dat een van die heilige gralen uit de stripwereld te koop werd aangeboden op Ebay: “Alles … om zeep” uit de Kari Lente reeks door Bob Mau. Niet de heruitgave van Uitgeverij Bonte maar wel de originele versie uit 1971 die destijds bij aankoop van 3 zakjes Knorr Witte Saus werd gegeven.

9 verschillende titels werden op die manier weggegeven door Knorr, hetzij bij hun soep, hetzij bij hun saus. 8 van die boekjes heb ik in originele versie. Die zijn vrij frequent te vinden op stripbeurzen voor enkele euro’s. De negende titel heb ik ook al zien liggen op stripbeurzen maar de gemiddelde vraagprijs ligt wel tussen de 100 en 125 euro. En dat vind zelfs ik veel te veel.

Het exemplaar dat nu op Ebay werd aangeboden is vrij goedkoop weg gegaan. Slechts 94,50 euro moest de winnaar van de veiling betalen. En die winnaar was ik dus helaas niet. Ik wil voor bepaalde zeldzame strips gerust enkele euro’s neertellen maar niet zoveel.

Hij zal dus nog een tijdje op mijn lijstje blijven staan. Misschien kom ik hem ooit wel eens tegen bij iemand die niet weet hoe zeldzaam hij is. Hoop … doet leven.

 

kari.JPG

 

Wat daarentegen wel gelukt is, al weet ik niet of ik daar blij over mag zijn, is het thuiswerken. Sinds begin deze maand beschik ik over een laptop en kan ik dus ook thuiswerken. Tijdens een eerste test vorig weekend lukte het me echter niet om op het netwerk te geraken. Na bijstand van onze helpdesk lukte dat afgelopen dinsdag evenmin maar woensdag lukte het uiteindelijk wel.

Net op tijd want gisteren moest er een upgrade getest worden. Als het me niet zou gelukt zijn om op ons netwerk te geraken dan moesten ze ofwel voor mij alleen ons kantoorgebouw openen (en een dure bewaker laten komen) ofwel moest collega G. zijn familiebarbecue onderbreken. Dat hoefde gelukkig niet, alles werkte zoals het hoorde te werken.