Saga

Hij is er ! Eindelijk …

“Hij” is The King’s Curse, het nieuwste boek van Philippa Gregory.

Eigenlijk is hij te laat maar tegelijkertijd ook te vroeg. Dat lijkt ingewikkeld maar is eigenlijk heel eenvoudig. Een chronologisch overzicht maakt het misschien duidelijk:

  • Dinsdag 22-07-2014: ik bestel het boek via pre-order bij Amazon.com. Ik bestel tegelijkertijd nog enkele andere boeken uit mijn Wish List, kwestie van de verzendingskosten wat te drukken. Het boek komt uit op 14-08, levering wordt verwacht tegen 20 of 21 augustus.
  • Donderdag 14-08-2014: order update van Amazon: aangezien de release date door hun supplier werd uitgesteld zal de bestelling pas rond 28 of 29 augustus aankomen
  • Zaterdag 16-08-2014: goed nieuws vanwege Amazon. De waren kunnen vroeger worden geleverd. Nieuwe leverdatum vermoedelijk 27 of 28 augustus
  • Maandag 18-08-2014: berichtje van Amazon: we hebben uw bestelling gedeeld. Een eerste deel is verzonden en zal vermoedelijk op donderdag 21-08 worden geleverd.
  • Dinsdag 19-08-2014: weer een order update. The King’s Curse zal vermoedelijk op 23 augustus aankomen.
  • Woensdag 20-08-2014: berichtje van Amazon. Ze vermoeden dat het me wel zou interesseren dat het tweede deel van mijn bestelling, The King’s Curse dus, werd verzonden. Vermoedelijke aankomstdatum is 22-08-2014.
  • Donderdag 21-08-2014: het eerste deel van de bestelling (The Cuckoo’s Calling en The Silkworm van Robert Galbraith a.k.a. J.K. Rowling en The Farm van Tom Rob Smith) worden door de postbode bezorgd
  • Vrijdag 22-08-2014: de postbode brengt weer een pakje. Deze keer is het The King’s Curse.

Als ze nu van in het begin hadden gezwegen dat was mijn pakje slechts één dag te laat aangekomen. Het enige probleem is dat het verhaal van Margaret Pole, nicht van Elizabeth van York, en chief lady-in-waiting van Katharina van Aragon, de eerste vrouw van Henry VIII, zal moeten wachten. Eerst moet ik zien hoe het afloopt met Inspecteur Troy in Koud Vuur.

 

curse.jpg