Suikerrock Dag 3

Derde en alweer laatste dag van Suikerrock 2014.

Als eerste mocht Slongs Dievanongs aantreden. Ze was niet alleen want ook ‘Nonkel Guy”, Sister Flex en Halve Neuro mochten meedoen. Vooraf dacht ik van dit optreden aan me voorbij te laten gaan maar ik moest ze toch het voordeel van de twijfel geven. Spijt heb ik er niet van want het was best een plezant optreden.

 

032.JPG

 

Daarna kwam oude rot in ’t vak Urbanus het beste van zichzelf geven. Hij had de mannen van De Fanfaar meegebracht als begeleidingsgroep. Urbain was zijn eigen zelf met zijn klassieke bindteksten (“ik neem elke avond Viagra, niet voor de seks maar om te voorkomen dat ik uit bed rol”). De mannen van De Fanfaar wil ik echter nog wel eens terug zien. Dat kwartet was steengoed.

 

055.JPG

 

Derde in rij was Italiaanse wereldster Umberto Tozzi, bekend van nummers als Ti Amo, Gente di Mare en Gloria. Fijn om te horen maar voor mij was het de gelegenheid om iets te eten te halen en me in een rustig hoekje te zetten met de muziek van Umberto op de achtergrond. Werkte perfect.

 

071.JPG

 

Na Umberto kwam er weer een nostalgisch moment met Alison Moyet. Als je ze ziet moet je flink je best doen om ze te herkennen (er zijn sinds de jaren ’80 behoorlijk wat kilo’s verdwenen) maar zodra ze één noot zingt is dat voorbij. Haar stem heeft nog niets aan kwaliteit ingeboet. Sommige bewerkingen van haar oude nummers deden die klassiekers naar mijn smaak niet genoeg tot hun recht komen maar verder was het een geweldige set.

 

197.JPG

 

Voorlaatste optreden kwam van Ozark Henry. Ik kan niet zeggen dat hij me heeft kunnen overtuigen. Hij heeft enkele ijzersterke nummers maar na een halfuurtje had ik genoeg gezien zodat ik me weer in het gezelschap van Harlan Coben mijn rustig plekje opzocht. Op de achtergrond werkte de muziek iets beter.

 

226.JPG

 

Afsluiter van Suikerrock 2014 waren The Jacksons. In een ver verleden heb ik Michael (2x) en Janet al live aan ’t werk gezien, nu was het de beurt aan Jermaine, Jackie, Marlon en Tito. Ze vlogen er direct in met enkele klassiekers. Helaas namen ze na een halfuurtje al een “pauze” terwijl er op de videoschermen werd gezegd hoe goed ze wel waren. Dat bracht de sfeer er behoorlijk uit. De vermoeidheid begon echter door te wegen. Ik heb het concert dan ook niet uitgezien.

 

333.JPG

 

En zo zit Suikerrock 2014 er op. De “namen” waren dit jaar misschien niet zo groot in vergelijking met 2013 en 2012 maar ik vond het alvast een geslaagde editie. Aftellen naar editie 2015 ?