Afscheid

Om kwart over negen vanmorgen heb ik, na het wederom uitgebreide ontbijt dat eigenares Carine had klaargezet, de deuren van B&B Carpe Diem achter me dichtgetrokken om zo een punt te zetten achter Suikerrock 2014. B&B Carpe Diem bleek trouwens een geslaagde keuze te zijn geweest. Schitterende locatie (op 200m van de Grote Markt, prima bediening, gezellig ingerichte kamer en vooral veel vertrouwen en privacy.

 

suikerrock.jpg

 

Naast de muziek is er dit weekend ook behoorlijk wat gelezen. Vrijdag heb ik “Verloren” uitgelezen, gevolgd op zaterdag, zondag en vanochtend op de trein door “Levenslijn”. Het betreft respectievelijk de 9e en 10e Myron Bolitar van Harlan Coben.

In “Verloren” neemt een oude vriendin van Bolitar, Terese Collins contact met hem op. Ze smeekt hem om onmiddellijk naar Parijs te komen. Daar aangekomen blijkt Terese te worden verdacht van de moord op haar ex-man. Al snel vallen er nog meer doden en komt een duister geheim uit het verleden aan het licht.

In “Levenslijn” ontvangen Suzze T, ex-tennisster, en haar man Lex Ryder, rockartiest, een anoniem Facebook bericht waarin wordt beweerd dat Lex niet de vader is van hun ongeboren kind. Lex gaat ervandoor en laat zijn acht maanden zwangere vrouw in de steek. Suzze vraagt haar ex-agent Myron om hulp. Uiteraard besluit Myron om haar te helpen, niet wetende welke beerput hij opent. Op zijn zoektocht stuit hij op Kitty, zijn eigen schoonzus die mee aan de bron ligt van de ruzie waardoor Myrons broer Brad jaren geleden met de familie gebroken heeft. In een race tegen de klok omdat zijn vader op sterven ligt worden er een hoop geheimen blootgelegd. Het loop niet voor iedereen goed af.

Daarmee is een (voorlopig?) einde gekomen aan de Myron Bolitar reeks. Tien verhalen lang heb ik zijn “avonturen” gevolgd en dan heb je toch een beetje het gevoel dat je de hoofdpersonages bijna persoonlijk kent. Hoe dan ook, ik zal ze missen: Myron, Win, Esperanza en Big Cindy.

Hoewel ik nog enkele ongelezen boeken van Harlan Coben heb ga ik nu toch even afkicken en het over een andere boeg gooien. In afwachting van de levering van de nieuwste van Philippa Gregory (The King’s Curse die op 14 augustus uitkomt) begin ik aan “Verlos ons van het kwaad” van Romain Sardou, een historische thriller die zich afspeelt in het Frankrijk van de 13e eeuw.