Suikerrock dag 1

Dag 1 van Suikerrock 2014 was een succes ! Slechts 3 groepen stonden er op het programma maar ze waren wel alle drie goed.

De eerste festivaldag werd geopend door MOYA, een 23 jarige Engelse zangeres met een heel eigen stem die een mix van pop en soul brengt. Ik had er nog nooit van gehoord maar blijkbaar heeft ze al samengewerkt met de Regi, ge weet wel, dieje van Milk Inc. Die 45 minuten die ze op het podium heeft gestaan mochten er best wat meer geweest zijn.

 

009.JPG

 

Na Moya was het de beurt aan PUGGY. Dit “Belgisch” trio bestaat uit een Zweedse drummer, een Franse bassist en een Engelse zanger/gitarist. Maar omdat ze elkaar bij ons hebben leren kennen beschouwen ze zich een Belgische groep. Ze hadden vandaag wel een Belgische toetsenist bij. Muzikaal konden ze me in ieder geval bekoren. Stevige muziek met geweldige drums. Ze hebben trouwens ook een grunge versie van Chariots of Fire gebracht … super was dat.

 

085.JPG

 

Om half tien was het dan de beurt aan de boys from Glasgow: SIMPLE MINDS. De laatste keer dat ik ze gezien heb was op TW Classic enkele jaren terug. Toen waren ze wel goed maar toch niet super. Dat hebben ze vandaag goed gemaakt. Degenen die morgen of overmorgen beter willen doen dan Jim en zijn vrienden zullen sterk voor de dag moeten komen. Ruim anderhalf uur hebben ze het beste van zich gegeven en het was gewoon geweldig.

 

287.JPG

 

Morgen dag  met o.a. Arsenal en Madness.