Zwart gat

vive le velo.JPGNet als de vorige jaren val ik in de vierde week van juli in een zwart gat.

De oorzaak ? De Ronde van Frankrijk is gedaan. Van de live uitzendingen op TV heb ik niet veel kunnen zien (sommige mensen moeten nu eenmaal werken in de zomer) maar ik heb wel elke dag kunnen luisteren naar Sporza Tour op Radio 1. Wielrennen is trouwens veel leuker op de radio dan op TV.

De combinatie Christophe Vandegoor, Frank Hoste en Carl Berteele is gewoon een genot om naar te luisteren. En als er even niets interessants gebeurt in de rit dan spelen ze geweldige muziek.

En ’s avonds is het dan de beurt aan Karl Vannieuwkerke en zijn ploeg van Vive le Vélo. Vergeet De laatste show, Café Corsari en Hotel M. De beste talkshow van het jaar is Vive le Vélo. Zeker met de gasten van dit jaar. Slechts 1 aflevering heb ik (bewust) niet gezien namelijk de aflevering op de eerste rustdag (uiteraard vanwege de gast M.W.).

Hoe vond ik de Tour zelf ? Niet zo saai zoals vele journalisten. De onvergetelijke doortocht door Yorkshire, het flandrienweer tijdens de eerste week, die geweldige kasseirit, Contador die met een gebroken been nog een half uur verder fietst, Bauer die na een vlucht van 220 km wordt gegrepen door het peleton op 50 meter van de meet, Van Avermaet en Bakelants die zo hard geprobeerd hebben, Tony Martin die zo verdomd hard kan fietsen, Sagan die weliswaar de groene trui wint maar die me verder serieus tegengevallen is en uiteraard Nibali. Voor sommigen een renner zonder charisma, voor mij een renner dit verdiend heeft gewonnen, die heeft laten zien dat op verschillende terreinen uit de voeten kan en die dus een verdiende winnaar is.

Nu ja, nog 49 weken en het is terug zo ver.

 

gat.JPG