Just in time ?

eensbeloofd.JPGIk moet ECI bedanken!

Sinds ze een “doorstart” hebben gemaakt worden hun boeken niet meer zo snel geleverd. Toen ik het zevende boek uit de Myron Bolitar reeks van Harlan Coben had beëindigd moest ik vaststellen dat ik wel nummer 10 uit de reeks in mijn bezit had maar dat nummers 8 en 9 ontbraken.

Nu kan je die boeken wel afzonderlijk lezen maar het helpt toch wanneer je ze in volgorde leest. Bepaalde verhaallijnen komen namelijk in elk boek terug. Bovendien kom je in elk boek wel iets meer te weten over de hoofdrolspelers.

Ik koos dan ook voor “De Onschuldigen” in afwachting van Bolitar nummer 8. Dat blijkt nu een goede keuze zijn geweest. “De Onschuldigen” speelt zich namelijk af tussen Bolitar 7 en Bolitar 8 en bepaalde personages maken een rentree in Bolitar 8. In Bolitar 8, “Eens Beloofd” , laat Myron Bolitar Aimée, de dochter van een jeugdvriendin, hem beloven dat ze hem zal bellen als ze ooit een lift nodig heeft en ze haar ouders niet kan bereiken. Hij belooft haar dat hij haar altijd en overal zal komen ophalen.

Een paar dagen later belt ze hem al en midden in de nacht stapt Myron in de auto om Aimée op te pikken en bij een vriendin thuis af te zetten. De volgende dag blijkt Aimée te zijn vermist. Haar verdwijning vertoont veel gelijkenissen met de verdwijning van Katie enkele maanden eerder.

Bolitar moet alles uit de kast halen om zijn onschuld te bewijzen en om zijn belofte aan Claire, de moeder van Aimee, te kunnen waar maken : haar dochter terug thuis brengen.

Ondertussen ben ik begonnen aan Bolitar 9: Verloren.