Na Fir Bolg

Met een beetje vertraging vanwege blogserverproblemen (zou dat woord echt bestaan?) hierbij het verslag van dag 2 van Na Fir Bolg.

De tweede dag van Na Fir Bolg was een topdag! 

De dag werd geopend door Hannelore Bedert in de grote tent. Ik heb haar al enkele malen aan ’t werk gezien (eerder dit jaar nog als voorprogramma voor Suzanne Vega) en ze heeft me nog geen enkele keer teleurgesteld. Ook gisteren niet. Goeie nummers, goeie muzikanten en een stevige stem. Genieten dus.  

IMG_9359.JPG

 

Na Hannelore Bedert was het de beurt aan Daithi Rua, een Ierse singersongwriter die al jaren in Gent woont. 1 man en 1 gitaar op 1 podium. Meer moet het soms niet zijn. De man is al verschillende keren te gast geweest in Vorselaar en ik wist dus wat ik mocht verwachten : ijzersterke nummers en grappige tussenteksten. Tijdens zijn optreden werd ik wel voor een moeilijke keuze gesteld.

 

IMG_9417.JPG

 

Omdat er om 18 een voetbalmatchke was werd het optreden van Neeka in de grote tent met een half uur vervroegd. Dan moet je dus kiezen. De set van Daithi Rua heb ik niet volledig uitgedaan zodat ik nog een groot deel van Neeka kon meepikken. Neeka ken ik alleen haar duet met Stef Kamil Carlens. Maar ze heeft duidelijk veel meer in haar sas. Haar set had gerust wat langer mogen duren. Ik moest tijdens haar optreden wel vaak denken aan Joan Baez.

 

IMG_9457.JPG

 

Om 18u was er dan dat “matchke”. Eerst was voorzien dat dit op groot scherm in de kleine tent zou te zien zijn maar de organisatoren besloten om dit in de grote tent te doen. Die tent zat wel afgeladen vol (3.000 man) dus het zal wel een goeie beslissing zijn geweest. Maar het was ook een beslissing die me later op de avond nog voor een moeilijke keuze zou stellen.

De voetbal was nog niet voorbij toen de Nederlandse Maaike Ouboter aan haar set begon. Er zaten gelukkig enkele honderden mensen in de kleine tent, anders zou ik het heel jammer hebben gevonden voor haar. Ik kende ze alleen bij naam maar ze was heel goed. Begeleid door twee muzikanten en alweer een mooie stem.

 

IMG_9544.JPG

 

Het was de bedoeling dat Kadril om 21u het volgende optreden zou verzorgen, ook in de kleine tent. Maar die groep heeft zoveel instrumenten bij dat de soundcheck een “beetje” uitliep. Daardoor begon kun optreden pas om 21u30. Kadril heb ik al enkele malen gezien en zoals steeds werkt hun muziek heel aanstekelijk. Folk uit de oude doos.

 

IMG_9607.JPG

 

Helaas heb ik maar een halfuurtje kunnen genieten want om 22u begon in de grote tent ene zeker Frank Boeijen. Die had ik nog nooit live gezien en hij kreeg dan ook de voorkeur op Kadril. Over Frank Boeijen kan ik kort zijn : de man is goed, heel goed. Paradijs, Kronenburg Park, Suzanne, Koud in mijn hart … iedereen kent ze wel.

IMG_9706.JPG

 

IMG_9685.JPG

Na een fietsbeurt in de gietende regen kwam ik rond middernacht kletsnat maar tevreden thuis. Vandaag (eigenlijk gisteren want dit verslag moest normaal gisteren verschijnen) wilde ik ook nog even naar ’t Sassenhout om onder andere een optreden van Steve Bailly en Zjef Vanuytsel (met Mich Van Houtem) mee te pikken maar het weer nodigde niet echt uit om naar ginder te rijden en zo indrukwekkend was het programma nu ook weer niet. De 2e rit van de Tour was dat wel en zonder Michel Wuyts valt dat best te overleven.