Peulis

Sommige mensen in Peulis zien mij misschien graag, de weergoden van Peulis zien mij niet graag denk ikKnipogen.

Vorig jaar was het daar zalig weer om te lopen tot een half uur voor de start. Toen brak de zon door de wolken en werd het opeens drukkend warm. Dit jaar gaf de thermometer van mijn auto een steeds hogere temperatuur aan voor elke kilometer die ik dichter bij Peulis kwam. Toen we vertrokken om 19u was het 26 à 28 graden. Niet echt mijn weer dus.

Maar ik heb de 5 km (eigenlijk 4,85 km) wel uitgelopen. De eerste 4 kilometers gingen nog vrij goed met een gemiddelde van 6:50 per kilometer. Voor die laatste 850 meter heb echter bijna 8 minuten nodig gehad. Al bij al was ik met iets meer dan 34 minuten toch nog best tevreden.

 

peulis.JPG

 

Na de jogging een frisse douche genomen bij collega Heidi om dan samen met haar buurvrouw Conny (mijn “bookbuddies”) een gezellig klapke te doen op het terras. Daar werden we al snel binnen gejaagd door een fikse regenbui.

Voor we het beseften was het 10u, tijd om terug naar de Kempen te rijden. Onderweg naar huis heb ik nog wel een tussenstop gemaakt op ’t Sassenhout om het concert van Daan op Na Fir Bolg nog mee te pikken. Daan was goed maar ik heb toch al betere concerten van hem gezien.

 

IMG_9167.jpg

IMG_9194.jpg

 

Bij thuiskomst (’t was al zaterdagochtend) toch nog even het pakje uit Engeland open gedaan. Weer zo’n bestelling via Ebay die groter uitgevallen is dan verwacht maar ik vind ze wel mooi.

 

IMG_9254.jpg