Oxford

014.JPGVandaag stond er maar 1 plaats op het programma : OXFORD.

Ik ken deze universiteitsstad eigenlijk enkel van TV als grote fan van Inspector Morse en van zijn sequel Lewis en prequel Endeavour.

Maar in al die jaren dat ik de oversteek maak (en volgend jaar is het 30 jaar geleden dat ik dat de eerste keer gedaan heb) was ik er nog nooit geweest. Vandaag dus wel.

Een zestal uren heb ik er rondgedwaald. Fantastische gebouwen gezien, de fotocamera heeft overuren gemaakt. Twee “attracties” heb ik ook bezocht : Oxford Castle Unlocked en Christ Church college.

Het eerste was tot 1996 een gevangenis. Sinds 2006 is het gedeeltelijk een hotel (volgens de gids zitten er nu geen misdadigers meer maar zijn de prijzen die ze vragen wel misdadig), het andere (oudste) gedeelte is een toeristische attractie. Best wel leuk al zal veel afhangen van de gids die je meekrijgt en die van onze groep was “ne plezante”.

 

046.JPG

034.JPG

 

Christ Church College is één van de grootste colleges van Oxford University, gesticht in 1524 door Kardinaal Thomas Wolsey. Het is niet alleen een college maar ook een (mooie) kathedraal. Hebben gestudeerd aan Christ Church college : Sir Anthony Eden, Nigel Lawson, Albert Einstein, Koning Edward VII, William Penn (stichter van Pennsylvania), Lewis Carroll (schrijver van Alice in Wonderland), Richard Curtis (co-auteur van Blackadder, Mr.Bean, Vicar of Dibley).

 

126.JPG

146.JPG

 

Verder is Oxford een gezellig drukke stad waar je dus uren kunt rondzwerven. Een nadeel had mijn bezoek wel. Ik werk nu al jaren voor een verzekeringsmaatschappij en al jaren hoor ik zeggen dat we dieven zijn. Vandaag in Oxford Castle hebben ze me betrapt en veroordeeld:

 

187.JPG