Transport

004.JPGAardig wat kilometers afgemaald vandaag maar de dag stond dan ook in het teken van “transport” met een bezoek aan twee museums.

Het eerste museum was “Steam – Museum of the Great Western Railway” in Swindon. Gevestigd in de hallen waar vroeger stoomlocomotieven werden gemaakt en hersteld en waar later ook wagons werden gemaakt. Een heel goed museum. Naast enkele locomotieven (die er gewoon indrukwekkender uitzien dan de hedendaagse stellen) staan er verschillende diarama’s en kan je op diverse flatscreens filmpjes bekijken die een impressie geven van hoe het destijds moest geweest zijn. Ook aan kinderen is gedacht met interactieve spelletjes. Grappigste item dat ik gezien heb : een weegschaal die je na het wegen een stuk chocolade geeft. Ik verzin dat dus niet hè.

 

005.JPG

078.JPG

061.JPG

 

090.JPGNa een lunch in het Museum Café ging het richting Gaydon waar het “Heritage Motor Centre” gevestigd is. Dit museum geeft een overzicht van de geschiedenis van de Britse auto-industrie. Er staan zo’n 300 modellen, bijna uitsluitend van Britse makelij : Aston Martin (waaronder de machtige V12 Vanquish), MG, Healy, Mini, Leyland, Austin, Morris, Triumph, Wolseley, Rover, Land Rover. Ook hier veel video’s en interactiviteit. Er is zelfs een cinema waar je de hele dag geschiedenisfilmpjes kan bekijken. Grappigste item dat ik gezien heb : de eerste Brit die een rijtest nam om zijn rijbewijs te krijgen was … Mr.Bean.

 

146.JPG

125.JPG

 

Uiteraard is er ook een giftshop en staat daar toevallig een Coca Cola truck te koop zeker ! Vanaf vandaag hebben ze er één minder in stock.

 

160.JPG

 

Een gedachte over “Transport

 1. conny juni 22, 2014 / 10:45 am

  Voor mij graag zo’n weegschaal (met uw nieuwe truck kan je die zeker vervoeren).
  Geniet nog van je vakantie !
  Groetjes
  Conny

  Like

Reacties zijn gesloten.