English Heritage

Net als gisteren begon de dag vandaag weer grijs. Het leek er zelfs op dat er regen in de lucht zat. Gelukkig is het de hele dag droog gebleven. In de namiddag brak zelfs de zon door en tegen de avond aan waren er enkel nog schapenwolkjes te zien. Vandaag stond in het teken van English Heritage, een organisatie die zich inzet voor het behoud en de bescherming van oude monumenten, een organisatie waarvan ik al jaren lid ben.

Eerste bestemming vandaag was Hailes Abbey. Deze abdij, of beter de ruines er van, is één van die vele abdijen die ten tijden van Hendrik V is vernietigd. Veel blijft er niet van over maar dankzij de audio tour krijg je wel een mooi beeld van hoe het zou kunnen geweest zijn.

 

029.JPG

002.JPG

 

De namiddag was vooral voorbehouden voor Kenilworth Castle. Dit kasteel is in de loop der jaren door vele heren verbouwd maar de belangrijkste verbouwingen werden uitgevoerd door Robert Dudley, Earl of Leicester. Deze favoriet van Koningin Elizabeth I was smoorverliefd op haar en zij heeft het kasteel verschillende malen bezocht. Ook hier zorgde de audio guide voor een onderhoudende tour.

 

045.JPG

087.JPG

 

Omdat ik iets te vroeg terug aan het hotel was ben ik nog even op wandeling door Banbury zelf geweest. Ook daar zijn mooie dingen te zien al vond ik het toch een beetje rommelig. Bovendien staan er veel zaken te huur en te koop.

 

128.JPG

119.JPG

 

Morgen staat Oxford op het programma. Ik weet het … een risico nu de stad niet meer wordt bewaakt door Inspector Morse noch Inspector Lewis maar ik riskeer het wel.