Winston

Toen ik de gordijnen vanochtend opentrok was het nog grijs maar toen ik rond 9u vertrok naar Uffington was de zon doorgebroken.

In Uffington zou ik de White Horse bezoeken en ook Uffington Castle. Beide termen zijn echter verraderlijk. Het “witte paard” ziet niet echt wit en is bovendien vrij moeilijk te zien(dan is de Giant Abbas in Dorset beter) en het “kasteel” is niet echt een kasteel maar een aarden omwalling uit de tijd van de Romeinen. Toch was het de moeite waard want tijdens mijn wandeling (bijna 5km) kon ik genieten van enkele mooie vergezichten.

 

016.JPG

017.JPG

009.JPG

 

De namiddag was voorbehouden voor één van de belangrijkste mensen van de 20ste eeuw : Winston Churchill. Churchill is geboren in Blenheim Palace in Woodstock (het Engelse Woodstock, niet het Amerikaanse Woodstock waar in 1969 dat festivalletje plaats vond). Rondom Blenheim Palace ligt een gigantisch groot park waar je eindeloos kunt wandelen. Zelf heb ik er 6 km gedaan.

 

108.JPG

085.JPG

 

Churchill is bekend voor zijn one-liners. Mijn favoriet is : “Ja mevrouw, ik ben inderdaad dronken maar morgen ben ik nuchter en ben jij nog altijd lelijk”. Vandaag heb ik nog een goeie gelezen : “In Blenheim heb ik 2 belangrijke beslissingen genomen: geboren worden en trouwen. Ik ben ik beide gevallen blij met de beslissing die ik genomen heb”.

 

171.JPG

 

Bij terugkomst in het hotel kreeg ik wel slecht nieuws. Blijkt dat een collega tijdens zijn vakantie onwel is geworden in het water en verdronken is. We waren niet echt “close” maar we kenden elkaar wel van onze humaniora-schooltijd. Dat is echt wel schrikken. Het gaat je goed Rudy, waar je ook bent.