De Bard

003.JPGKwatongen beweren dat hij niet echt heeft bestaan en dat hij een samenraapsel van verschillende auteurs is. Anderen beweren dan weer dat hij wel heeft bestaan maar dat hij geen letter zelf heeft geschreven.

In Stratford-Upon-Avon weten ze het zeker : William Shakespeare, the bard, heeft wel degelijk bestaan en heeft alles zelf geschreven. Bovendien is hij geboren en begraven in Stratford.

Naar dat graf moet je wel zoeken. Als er in de Holy Trinity Church geen bordje had bijgestaan dan zou ik het gemist hebben.

 

031.JPG

 

Stratford is dus mijn eerste “stop” geweest op mijn reis. Een reis die voorspoedig begon met een rustige overtocht van Zeebrugge naar Hull. Gelukkig had ik op die overtocht het gezelschap van Harlan Coben want de films aan boord waren mijn ding niet. En ook gelukkig heb ik vier boeken van Coben bij want anders zat ik al zonder.

067.JPG

De tocht van Hull naar Banbury via Stratford-Upon-Avon verliep ook voorspoedig tot ik in de buurt van Leicester kwam. Even voorbij afrit 22 stond een voertuig in brand en wat doen ze dan in Engeland ? Ze sluiten gewoon de volledige autostrade af, in dit geval de M1, na de M25 de drukste autoweg in het land. Gewoon, knal dicht, en geen “calamiteitenroutes” zoals bij ons. Bijna 2 uur heeft het me gekost.

070.JPG

Maar ik had toch nog ruim de tijd om Stratford te bezoeken. Een gezellig stadje waar oude vakwerkhuizen worden afgewisseld met moderne huizen.

Ondertussen ben ik wel aangekomen in mijn basecamp : The Banbury House Hotel.

Nog enkele plaatjes van Stratford-Upon-Avon:

006.JPG

057.JPG

 

015.JPG