Roparun 2014 – Deel 5

Terwijl het A-team onderweg is naar Wisselplaats Klaaswaal, de laatste plek waar je met een voertuig aan het parcours komt, krijg ik meer en meer moeite om wakker te blijven. Sinds afgelopen vrijdag 5u heb ik slecht drie uurtjes slaap gehad.

Onderweg naar daar slaag ik er in om er een uurtje aan toe te voegen. Ter plaatse, in de berm, komt er nog een uurtje bij. Ik mag gerust de laatste 35 km mee fietsen als ik wil maar mijn gezond verstand zegt dat het beter is van niet.

 

dag4b-1.JPG

 

Het A-team geeft de fietsen door aan het B-team en de Roparun zit er bijna op. Even nog een lichte paniek. Het B-team is de chip vergeten. Die hebben we echt wel nodig om de Roparun tot een goed einde te brengen.

Aangezien Kristel van het Foodsquad mee op de fiets is gesprongen rij ik met hun vrachtwagen naar Rotterdam waar we kunnen parkeren bij NN. We zitten daar op een paar honderd meter van de finish, een luxe die maar weinig teams hebben.

 

dag4b-2.JPG

 

Om 14u52 loopt onze laatste loper over de officieuze finishlijn aan het Wilhelminaplein. We hebben de 520 km afgelegd op 48u07m45s met een gemiddelde snelheid van 10,73 km/u. Iets minder dan de opgegeven 11 km/u maar rekening houdend met de tropische temperaturen, de klapband, het onweer is dit peanuts. Onze lopers, begeleiders en koks hebben weer een prima prestatie neergezet.

 

dag4b-3.JPG

dag4b-4.JPG

 

Na de festiviteiten aan de aankomst (het traditionele cava-spuiten) en een verfrissende douche bij NN wordt de dag afgesloten met een etentje aan de Coolsingel. Heel bewust maak ik dit niet mee. Ik ben leeg en val aan tafel bijna in slaap.

 

dag4b-5.JPG

 

De terugreis naar België wordt dan ook slapend gemaakt. De zalm die ik gegeten heb laat nog een paar keer van zich voelen. Gelukkig is er een toilet in de mobilhome.

Het is bijna middernacht wanneer we in Berlaar zijn. Nog even afscheid nemen van iedereen en terug in de mobilhome waar het niet lang duurt voor ik slaap. Deze keer ben ik helemaal alleen.

Dag 4 van het Roparunweekend is een feit.