Roparun 2014 – Deel 4

De doortocht in Zele-Centrum mag dan nog altijd veel volk te been brengen, eens het centrum voorbij is het al een pak minder dan vorige jaren. Aan Café De Roos, eens de plaats waar onze fanclub stond is het zelfs behoorlijk stil en saai.

Ik mag van Zele naar Temse fietsen. De kans bestaat immers dat collega (en Temsenaar) Peter mij komt aanmoedigen. En ja hoor, het mag dan al 2u zijn op een maandagochtend, aan de KBC in Temse staat Peter te wachten. Hij heeft zelfs het hele gezin meegebracht. En hij heeft ook nog gezorgd voor een prachtig lichtspektakel want al geruime tijd zien we massa’s bliksems in de verte. Prachtig om zien.

In Temse voeren we nog eens een wissel door. Filip en Jef zullen, deels lopend, deels fietsend samen met begeleidster Joke de afstand naar de Noorderlaan overbruggen.

Wij moeten met de mobilhome een omleiding maken via de Kennedytunnel. Net voor Kruibeke begint het fel te regenen. We twijfelen of we niet beter terug rijden om dichter bij onze lopers te blijven. Bij erger noodweer kunnen ze altijd een beetje schuilen in de mobilhome.

Nog geen 5 minuten later is alle twijfel weg. In Kruibeke zelf worden we overvallen door de ergste hagelbui die ik ooit heb meegemaakt. Hagelbollen als knikkers zo groot bombarderen onze mobilhome. De beste omschrijving komt misschien nog Valérie die het vergelijkt met tientallen machinegeweren die ons beschieten. Ik durf best toegeven dat ik bang ben, net als de andere inzittenden.


We zijn dan ook maar snel teruggekeerd naar onze lopers. Het bleek echter snel dat het onweer sneller noordwaarts trok dan onze lopers. We kunnen ze veilig laten verderlopen terwijl wij ons naar de Kinepolis spoeden. In de Kennedytunnel zijn 3 rijstroken afgesloten. De tunnel onder het justitiepaleis staat volledig onder water.

 

dag4a-1.JPG

 

Dat is echter “kattenpis” in vergelijking met wat we tegenkomen op de Leien. Daar zijn geen rijstroken meer zichtbaar. We zien alleen een wit/groene smurrie en moeten tussen gigantische plassen slalommen. Ben ik blij dat niet ik maar wel Carine achter het stuur zit. Overal rijden brandweerwagens, ziekenwagens en politiewagens. Chaos alom.

 

dag4a-2.jpg

 

Onze lopers hebben er echter relatief weinig last van. Ter hoogte van de Kinepolis neem ik het fietsstuur terug over. Je merkt dat we dichter bij Rotterdam komen want het wordt drukker op de fietspaden. Het wordt echter ook vermoeiender. Je moet immers niet te dicht of te ver van je loper fietsen. Je moet sommige tragere teams voorbijsteken maar je wordt ook voorbij gestoken door snellere teams. En dan moet je ook nog opletten dat je niet verloren rijdt. Heel vermoeiend.

Ik ben dan ook blij dat ik even voor Ossendrecht het stuur terug mag afgeven. In Bergen Op Zoom neemt het A team het dan terug van ons over. Wij mogen genieten van de kookkunsten van onze Foodsquad die spek met eieren voor ons maken. Bij mij begint de vermoeidheid door te wegen. Nog 80 km tot Rotterdam.

 

Dag4a-3.JPG