Roparun 2014 – Slot

Het is halfacht wanneer ik wakker wordt. Dat is ooit anders geweest. Vroeger was ik vaak rond 6u al wakker en begon ik direct te werken, dit tot ongenoegen van mijn collega-kampeerders die graag iets langer sliepen. Vandaag ben ik als enige blijven overnachten en slaap ik wel door.

 

dag5-2.JPG

 

Al snel krijg ik gezelschap van Carine en Filip, even later gevolgd door Jef en Joke. Eerste taak is het uitladen (of beter uitmesten) van de mobilhomes. Die moeten van binnen en van buiten worden gepoetst. Bovendien moeten ze vóór 12u bij de verhuurder in Lanaken zijn. Er wordt hard gewerkt maar het blijft plezant.

 

dag5-1.JPG

 

Terwijl Carine, Filip en Jef de mobilhomes naar het verre Lanaken brengen, beginnen Joke en ik de vrachtwagen uit te laden en alles te sorteren. Voedingswaren aan de ene kant, materiaal aan de andere kant. Daarnaast nog een derde stapel met “verloren voorwerpen”.

Rond 13u spreken we af op de markt in Berlaar om een snack te eten. Na deze smakelijke hap (die in mijn geval wordt vergezeld van de laatste Coca Cola Light Lemon die ze hebben) beginnen we aan de laatste etappe.

 

dag5-3.JPG

 

De vrachtwagen wordt geladen met het materiaal dat nog naar Nijlen (Peter en Chiro) en naar Vorselaar moet. Dan moet de vrachtwagen naar Evere worden gebracht. Filip rijdt met de vrachtwagen, ik volg met de auto van Filip. Carine, Jef en Joke “mogen beschikken”.

Uiteindelijk is het bijna half acht wanneer ik thuis ben. Goed eten, een goed warm bad, enkele foto’s selecteren en doorsturen en dan slapen, slapen, slapen. Dag 5 van mijn negende Roparunweekend is een feit.

Volgt er nog een tiende editie ? Ik zeg niet ja maar ook niet nee. Als er nog een deelname volgt dan zal het toch geen editie van 5 dagen meer zijn. De Roparun op zich is al zwaar genoeg, die vrijdag vooraf en dinsdag achteraf maken het nog eens twee keer zo zwaar. Enfin, we zien wel.

Ik heb nog een hele zomer plezier met het bewerken en sorteren van de 1.000 foto’s en filmpjes die ik ondertussen heb verzameld (deels zelf genomen, deels gekregen van teamleden). Daar maak ik dan een compilatiefilm van dat aan elk teamlid wordt gegeven.

 

dag5-4.jpg