Roparun 2014 – Deel 2

Om 4u59 word ik wakker, exact 1 minuut voor mijn wekker afloopt. Vrij onverwacht heb ik enkele uren kunnen slapen. En ik moet diep geslapen hebben want in tegenstelling tot mijn kampeergenoten heb ik niets gehoord van de polonaise die de feestvierders de afgelopen nacht over de parking hebben gedanst.

We beginnen vrijwel onmiddellijk te werken : watertonnen vullen en op de vrachtwagen laden, ijskasten op de vrachtwagen laden en vullen … Ook de eerste teamgenoten die vanuit Berlaar vertrekken beginnen toe te komen : Filip, Kristel, Jef, Joke, Dirk, Marcel … De rest wacht op ons aan de kantoren van ING Life & Non Life in Diegem.

 

dag2-1.JPG

 

Door een “foutje” bij het selecteren van de route nemen we de scenic route naar Diegem maar ik denk niet dat iemand het gemerkt heeft. Zodra iedereen daar is ingestapt vertrekken we richting Parc de la Courneuve in Dugny nabij Parijs. De rit gaat uitzonderlijk rustig. Weinig of geen file. Aan de péage moeten we wel iets langer aanschuiven omdat de twee Franse wagens voor ons maar blijven proberen om briefjes en zelfs muntstukken in de kaartlezer te stoppen. En dat lukt dus echt niet hè !

 

Dag2-4.JPG

 

Ruim op tijd komen we aan op de startlocatie. Daar gebeuren de klassieke zaken : pasta eten in de grote pasta-tent, groepsfoto’s maken (al dan niet aan het ROPARUN logo), fietsen klaarmaken … Aan de start zie ik een oude Roparunkennis terug : Winy Knippen. Winy, één van de bezielers van de Roparun in België en stichter van het Lotgenoten Vlaanderen team begint net als ik aan zijn negende Roparun. Het verschil is wel dat hij hem al meerdere keren heeft gelopen, ondanks het feit dat hij al drie keer werd getroffen door de ziekte waarom alles draait in de Roparun, kanker. Als er één iemand is waarvoor ik een onmetelijk respect heb dan is hij het wel.

 

dag2-5.jpg

 

Om 14u44 is het dan zover. Marcel legt de eerste meters van team 234 af. Terwijl het A-team onderweg is rijden wij naar met het B-team zo’n 40 km verder op waar Serge een zalige kampplaats heeft gevonden. Het lijkt wel vakantie.

 

Dag2-6.JPG

 

Op het moment dat wij aan de beurt zijn is het al wat afgekoeld. Wij nemen 50 km voor onze rekening en geven de fakkel terug door aan het A-team in Lassigny. Het A-team neemt de eerste nacht voor hun rekening. Ondertussen gaan wij slapen in Bertry. Sommigen blijven in de mobilhome liggen. Samen met teamcaptain Filip trek in naar de sporthal. Wonder boven wonder val ik vrij snel in slaap.

 

Dag2-7.JPG

 

Dag 2 van het Roparunweekend is een feit.