Roparun 2014 – Deel 1

Waar moet je beginnen wanneer je een verslag van een Roparun maakt ? Bij het begin zou je kunnen zeggen. Maar wanneer is dat begin. Is dat de zaterdagochtend bij het vertrek naar Parijs of is het de start zelf in Parijs ? Voor mij was het, zoals de vorige 8 keer, de vrijdagochtend vóór de Roparun.

Iets over negen staat teamcaptain Filip voor de deur. Samen rijden we naar Herentals waar Jef ons vervoegt en met z’n drie rijden we naar Lanaken waar twee mobilhomes op ons staan te wachten. De ene is iets groter dan de andere en we besluiten democratisch te stemmen over welk subteam welke camper krijgt. Met drie stemmen vóór en geen enkele tegen wordt besloten de grote aan team B te geven. Het feit dat we alle drie in team B zitten heeft daar niets mee te maken.

Op de terugweg van Lanaken naar het basecamp  in Berlaar krijgen we al een eerste verrassing : de vrachtwagen die voor Filip rijdt krijgt een klapband. Rook, stank en stukken rubber vliegen in het rond. Gelukkig is het niet zo erg maar het is wel erg schrikken. Een kleine tussenstop in Laakdal om bij Marcel nog een fiets in te laden en de voormiddag is voorbij.

In Berlaar is ondertussen ook Johan aangekomen. Eerst wordt de inwendige mens versterkt. Er staat immers nog een boel werk op het programma. Filip en ik gaan op pad met de vrachtwagen (die Johan en Filip een dag eerder al naar Berlaar hebben gebracht) om in Vorselaar en Nijlen een hoop materiaal op te halen. Ondertussen houden Johan en Jef, die versterking hebben gekregen van Serge, zich bezig met het sorteren en verdelen van eten en drinken over de mobilhomes.

Het is nog geen 19u als alles dat kan worden ingepakt ook ingepakt en verdeeld is over de mobilhomes. Het verse eten kunnen we pas zaterdagochtend overladen naar de vrachtwagen. Serge en ik blijven slapen in Berlaar. We krijgen nog het gezelschap van Tjeerd en Carine. Zij testen de grote camper, wij testen de kleine camper. Hopelijk worden we niet te fel gestoord door het feestvierende gasten in de aanpalende zaal.

Dag 1 van het Roparunweekend is een feit.

 

dag1-1.JPG

dag1-2.JPG

dag1-3.JPG

dag1-4.JPG